Šokolaadi-kirsi lusikakook

28-30
Retsept: Ragne Värk

See kook on pisut teistmoodi, kuid maitseb täpselt samahästi, nagu traditsiooniline kreemja täidisega šokolaadikook. Selle koogi puhul on tegemist ühe ampsu koogiga, kuid oma magususelt piisab sellest täielikult, et hea kange kohvi kõrvale sellise pisikese koogiga korraks maiustada!

Koostisosad

100 g
Skyr maitsestamata, 400 g
Skyr maitsestamata, 400 g
100 g
Köögitoorjuust, 400 g
Köögitoorjuust, 400 g
, toasooja
100 g šokolaadi (pooleks tumedat ja piimašokolaadi või ainult tumedat)
pisut muredaid võiküpsiseid

Kirsikompott:

1,5 dl kirsikompotti (koos kirssidega)
1,5 tl maisitärklist
1,5 tl suhkrut

 

Valmistamine

  1. Sega omavahel skyr ja toorjuust.
  2. Sulata šokolaad vesivannil ning sega korralikult kokku toorjuustuseguga.
  3. Lase jahedas segul taheneda vähemalt tunnijagu.
  4. Samal ajal sega kompoti komponendid omavahel ning kuumuta keskmisel kuumisel seni, kuni segu pakseneb.
  5. Lase kompotil korralikult jahtuda.
  6. Serveerimisel aseta magustoidulusikatele pisut toorjuustukreemi, seejärel kirsikompotti ning raputa üle küpsisepuruga.