Šokolaadi-mandlikook toorjuustukreemiga

Retsept: Liis Taras

Koostisosad

 

185 g
Koorevõi 82%
Koorevõi 82 %, 150 g
125 ml
Piim 2,5%, 1 l, kilepakendis
Piim 2,5%, 1 l, kilepakendis
75 g
Hapukoor 20%, 200 g
Hapukoor 20%, 200 g
150 g Fazeri tumedat küpsetusšokolaadi
160 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
40 g purustatud mandleid
350 g pruuni suhkrut
3 spl Fazeri kakaopulbrit
3 suurt muna
30 g mandlilaaste (kaunistuseks)
Kreem:
300 g
Köögitoorjuust, 400 g
Köögitoorjuust, 400 g
200 ml
Vahukoor 35%, 1 l
Vahukoor 35%, 1 l
60 ml Amarettot
7 spl tuhksuhkrut
Pošeeritud pirnideks:
60 ml Amarettot
120 g suhkrut
3 loorberilehte
1 vaniljekaun või 2 tl vaniljeessentsi
6 väiksemat või 4 keskmist pirni

Valmistamine

Koogi jaoks
1. Valmista šokolaadikreem: sulata paksupõhjalises potis või ja šokolaad, lisa piim. Sega, kuni kreem on ühtlane. Lase jahtuda.
2. Sega suures kausis omavahel jahu, küpsetuspulber, purustatud mandlid, kakao, suhkur, näpuotsatäis soola. Sega läbi. Lisa munad, sega.
3. Lisa jahtunud šokolaadikreemile hapukoor ning sega ülejäänud koogiseguga kokku.
4. Kata kahe lahtikäiva koogivormi põhjad küpsetuspaberiga, võita ära vormi küljed. Jaga koogisegu kahe vormi vahel ära ja küpseta põhjad 160-kraadises ahjus ca 45 min.
Kreemi jaoks
1. Vahusta omavahel kokku vahukoor, toorjuust ja tuhksuhkur.
2. Sega sisse Amaretto.
Pošeeritud pirnideks
1. Koori pirnid ja aseta need sügavasse paksupõhjalisse potti.
2. Lisa suhkur, Amaretto, vanilje, loorberilehed ja vesi (nii, et see katab pirnid).
3. Lõika küpsetuspaberist potisuurune ketas ning tee selle keskele väike auk. Aseta see vee peale kaaneks.
4. Kuumuta pirne umbes 20 minutit. Seejärel tõsta pirnid vee seest kaussi ning kata kauss 10-minutiks fooliumiga. Eemalda foolium ning lase pirnidel jahtuda.
Koogi kokkupanek:
1. Aseta esimene põhi koogialusele ja kata poole koguse toorjuustukreemiga. Selle peale aseta kahest pirnist lõigatud õhukesed viilud.
2. Aseta peale teine koogipõhi ning kata see ja koogi ääred toorjuustukreemiga.
3. Puista peale mandlilaastud ja ülejäänud pirnid.