Šokolaadikook

Koostisosad
200 g | küpsiseid |
90 g | Farmi võid, sulatatuna |
Täidis: | |
1 pk | Farmi toorjuustu |
peotäis | soolapähkleid |
200 ml | rõõska koort (35%) |
200 g | tumedat šokolaadi |
1 sl | brändit või rummi |
Valmistamine
Purusta küpsised peeneks ning sega kokku sulatatud võiga. Määri 20 cm läbimõõduga ümmargune vorm võiga ning vooderda vorm küpsetuspaberiga. Suru küpsisemass vormi põhja ja äärtele.
Sulata toorjuust vesivannil veidi pehmemaks ning määri küpsisepõhjale. Haki soolapähklid peenemaks ning raputa toorjuustule. Seejärel kuumuta rõõsk koor potis keemiseni (ära keeda!), tõsta tulelt, lisa šokolaaditükid ning lase sulada paar minutit. Seejärel tõsta pott korraks tulele ning sega šokolaadisegu ühtlaseks. Sega juurde alkohol ning vala täidis vormi. Tõsta kook külmkappi tahenema vähemalt kolmeks tunniks. Paku koogiviilu koos kange kohviga.