Retseptid
Otsi retsepte

Kodujuustu-seenelasanje


Koostisosad

12-14 tk lasanjeplaadid

Farmi klassikaline kodujuust 330g

Farmi hapukoor 20% 500g topsis

1 muna

4 mozzarellapalli

180 g parmesani või muud kõva juustu

400-600 g seened (portobello šampiljonid vms)

2 sibulat

4 küüslauguküünt

killuke Farmi koorevõid

sorts oliiviõli

peotäis hakitud tüümiani

1 oks hakitud rosmariini

soola

pipart


Valmistamine

Puhasta ja haki seened, sibul ja küüslauk. Lisa pannile killuke Farmi koorevõid ja sorts oliiviõli.
Kuumuta pannil keskmisel kuumusel paar minutit hakitud sibulat ja küüslauku ning siis lisa seened. Sega läbi. Hauta aeg-ajalt segades segu kuni vedelik on seentest eraldunud ja seened hakkavad äärtest kergelt pruunistuma. Sega juurde hakitud ürdid, maitsesta soola-pipraga ja hauta veel mõned minutid. Samal ajal sega suures kausis omavahel kodujuust, hapukoor, lahtiklopitud muna ja riivitud parmesan. Rebi väiksemateks tükkideks mozzarella.
Kata ahjuvormi põhi õhukese seene-sibulaseguga. Aseta peale lasanjeplaadid. Lisa uus kiht seenesegu, sinna peale kodujuustusegu ja mozzarella ja kõige lõpuks kiht lasanjeplaate. Korda veelkord tegevust. Viimase kihi lõpetab kodujuustusegu ja mozzarella, millele lisa veel ekstra tüümianioksad. Kata vorm fooliumiga ning aseta see tunnikeseks 180 kraadisse ahju küpsema. 10 minutit enne küpsemisaja lõppu eemalda foolium ja lase lasenja pealt kuldseks küpseda. Enne serveerimist lase lasanjel 10 minutit vormis taheneda. Serveeri värske salatiga.

Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee