Retseptid
Otsi retsepte

Koorene puravikupasta


Koostisosad

  • värske või valmis(muna)pasta
  • 400ml Farmi köögikoor 15 %
  • 100g Farmi toorjuust
  • sorts oliiviõli
  • 50g Farmi koorevõid
  • ca 35g kuivatatud puravikke, leotada 0,5 l kuumas vees (vedelik alles jätta)
  • 0,5 l puravikuleent
  • 1 küüslauguküüs, purustatud
  • 1 šalottsibul, peeneks hakitud
  • peotäis tilli, peterselli või karulauku
  • 100 g parmesani
  • soola, pipart

Valmistamine

  • Kui teed pasta ise: valmista pasta, jäta 20 minutiks kuivama. Kui kasutad valmispastat, keeda see vastavalt pakil olevatele juhistele alles pärast kastme valmimist.
  • Pane seened kaussi ning kata need 2 klaasi kuuma veega ning jäta 20 minutiks likku.
  • Sulata keskmisel kuumusel pannil või, lisa sibulad ja hauta ca 5 min kuni ääred hakkavad pruuniks muutuma.
  • Lisa küüslauk ja prae veel 2 min.
  • Lisa seened, sool ja pipar ning hauta 2 min.
  • Lisa puravikuleem ning keeda see madalal kuumusel maha, umbes 10 min.
  • Vala pannile koor ja toorjuust, sega läbi ja kuumuta 2 min, kuid ära lase keema.
  • Lisa hakitud maitseroheline ja 50 g parmesani.
  • Keeda pasta al dente ning sega kastmega läbi, lase veidi tõmmata.
  • Serveerimisel lisa veel parmesani ja maitserohelist.

Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee