Sügisene banaanileib

Koostisosad
2-3 | väikest küpset banaani |
200 g | jahu |
2 | muna |
115 g | suhkrut |
1,5 tl | küpsetuspulbrit |
1 tl | kaneeli |
1 tl | soodat |
50 g |
![]() Hapukoor 20%, 200 g
|
50 g |
![]() Koorevõi 82 %, 150 g
|
Valmistamine
Esmalt pane ahi 180 kraadi juurde sooja. Seejärel sulata või ning jäta jahtuma.Sõelu jahu koos ülejäänud kuivainetega.Vahusta suhkur munadega. Selleks kulub kindlasti ca 15 minutit, et tulemus oleks hele vaht ja et suhkur oleks täielikult sulanud.Seejärel lisa muna-suhkruvahule sulatatud või ja vahusta veel 5min. Seejärel lisa kahvliga tükeldatud banaanid (mina lisasin 2tk).Vahusta veel umbes 3-4 minutit. Spaatli abil lisa jahu ja hapukoor. Sega spaatliga õrnalt ja veendu, et kõik oleks ilusti segunenud.Vala segu vormi, lõika pooleks üks banaan ja aseta see taignale ning küpseta 30-35min.