Suitsutursa võileivamääre

Retsept: Tuuli Mathiesen

Hästi lihtne ja alati toimiv võileivamääre, mis peaks kõiki kalasõpru rõõmustama. Lihtsad kättesaadavad koostisosad ning vaid mõned minutid kogu selle võileivamäärde kokkusegamiseks – vahel on toidutegemine ikka erakordselt lihtne. Maitsestamiseks kasuta
meelepäraseid ürte ja võimenda suitsukala maitset soovi korral ka tibakese mädarõikaga
ning kindlasti ka tibakese sidrunimahlaga.

Koostisosad

1 suitsutatud tursk, puhastatuna
200 g
Köögitoorjuust, 400 g
Köögitoorjuust, 400 g
2 dl
Vahukoor 35%, 1 l
Vahukoor 35%, 1 l
Hakitud värsket tilli või muid ürte
Sidrunimahla
Soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
soovi korral mädarõigast

Serveerimiseks:

musta leiba ja keedetud vuti- või kanamune

Valmistamine

  1. Vahusta koor koos Farmi köögikreemiga kohevaks vahuks.
  2. Tükelda suitsutursk väiksemateks tükkideks ja sega vahustatud kreemi sisse.
  3. Maitsesta hakitud tilli, soola, pipra, sidrunimahla ja soovi korral ka mädarõikaga.
  4. Serveeri musta leivaga ja paku juurde keedetud kana või vutimune ning värsket kurki või tomatit.