Suitsutursa võileivamääre
Hästi lihtne ja alati toimiv võileivamääre, mis peaks kõiki kalasõpru rõõmustama. Lihtsad kättesaadavad koostisosad ning vaid mõned minutid kogu selle võileivamäärde kokkusegamiseks – vahel on toidutegemine ikka erakordselt lihtne. Maitsestamiseks kasuta
meelepäraseid ürte ja võimenda suitsukala maitset soovi korral ka tibakese mädarõikaga
ning kindlasti ka tibakese sidrunimahlaga.
Koostisosad
| 1 | suitsutatud tursk, puhastatuna |
| 200 g |
Köögitoorjuust, 400 g
|
| 2 dl |
Vahukoor 35%, 1 l
|
| Hakitud värsket tilli või muid ürte | |
| Sidrunimahla | |
| Soola ja värskelt jahvatatud musta pipart | |
| soovi korral | mädarõigast |
Serveerimiseks: |
|
| musta leiba ja keedetud vuti- või kanamune |
Valmistamine
- Vahusta koor koos Farmi köögikreemiga kohevaks vahuks.
- Tükelda suitsutursk väiksemateks tükkideks ja sega vahustatud kreemi sisse.
- Maitsesta hakitud tilli, soola, pipra, sidrunimahla ja soovi korral ka mädarõikaga.
- Serveeri musta leivaga ja paku juurde keedetud kana või vutimune ning värsket kurki või tomatit.



