Suitsutursa võileivamääre

Hästi lihtne ja alati toimiv võileivamääre, mis peaks kõiki kalasõpru rõõmustama. Lihtsad kättesaadavad koostisosad ning vaid mõned minutid kogu selle võileivamäärde kokkusegamiseks – vahel on toidutegemine ikka erakordselt lihtne. Maitsestamiseks kasuta
meelepäraseid ürte ja võimenda suitsukala maitset soovi korral ka tibakese mädarõikaga
ning kindlasti ka tibakese sidrunimahlaga.
Koostisosad
1 | suitsutatud tursk, puhastatuna |
200 g |
![]() Köögitoorjuust, 400 g
|
2 dl |
![]() Vahukoor 35%, 1 l
|
Hakitud värsket tilli või muid ürte | |
Sidrunimahla | |
Soola ja värskelt jahvatatud musta pipart | |
soovi korral | mädarõigast |
Serveerimiseks: |
|
musta leiba ja keedetud vuti- või kanamune |
Valmistamine
- Vahusta koor koos Farmi köögikreemiga kohevaks vahuks.
- Tükelda suitsutursk väiksemateks tükkideks ja sega vahustatud kreemi sisse.
- Maitsesta hakitud tilli, soola, pipra, sidrunimahla ja soovi korral ka mädarõikaga.
- Serveeri musta leivaga ja paku juurde keedetud kana või vutimune ning värsket kurki või tomatit.