Suvine kodujuustu-tomatipirukas

Koostisosad

Põhi:
150 g
Koorevõi 82%
Koorevõi 82 %, 150 g
1 dl nisujahu
1 dl speltajahu
1 dl riivitud juustu
3 sl külma vett
0,5 tl küpsetuspulbrit
Täidis ja kate:
200 g
Klassikaline kodujuust 2%, 330 g
Klassikaline kodujuust 2%, 330 g
1 suur muna
0,5 dl
Köögikoor 15%, 400 ml
Köögikoor 15%, 400 ml
1,5 dl riivitud cheddarit või muud tugevamaitselist juustu
peotäis värskeid hakitud aiaürte
Viilutatud tomateid
Soola, pipart

Valmistamine

Sega omavahel pehme või, jahu, küpsetuspulber ja riivitud juust. Lisa vesi.
Võita 24 cm läbimõõduga pirukavorm ja suru tainas vormi põhja ning äärtele.
Eelküpseta umbes 10 minutit 200-kraadises ahjus.
Sega kokku täidiseained ja kalla eelküpsetatud põhjale. Kata tomativiiludega.
Küpseta veel umbes 25 minutit, kuni täidis on hüübinud ja pirukas pealt kuldne ning ääred krõbedad.