Suvine kodujuustu-tomatipirukas

Koostisosad
Põhi: | |
150 g |
![]() Koorevõi 82 %, 150 g
|
1 dl | nisujahu |
1 dl | speltajahu |
1 dl | riivitud juustu |
3 sl | külma vett |
0,5 tl | küpsetuspulbrit |
Täidis ja kate: | |
200 g |
![]() Klassikaline kodujuust 2%, 330 g
|
1 | suur muna |
0,5 dl |
![]() Köögikoor 15%, 400 ml
|
1,5 dl | riivitud cheddarit või muud tugevamaitselist juustu |
peotäis | värskeid hakitud aiaürte |
Viilutatud tomateid | |
Soola, pipart |
Valmistamine
Sega omavahel pehme või, jahu, küpsetuspulber ja riivitud juust. Lisa vesi.
Võita 24 cm läbimõõduga pirukavorm ja suru tainas vormi põhja ning äärtele.
Eelküpseta umbes 10 minutit 200-kraadises ahjus.
Sega kokku täidiseained ja kalla eelküpsetatud põhjale. Kata tomativiiludega.
Küpseta veel umbes 25 minutit, kuni täidis on hüübinud ja pirukas pealt kuldne ning ääred krõbedad.