Suvine kodujuustu-tomatipirukas
Koostisosad
| Põhi: | |
| 150 g |
Koorevõi 82 %, 150 g
|
| 1 dl | nisujahu |
| 1 dl | speltajahu |
| 1 dl | riivitud juustu |
| 3 sl | külma vett |
| 0,5 tl | küpsetuspulbrit |
| Täidis ja kate: | |
| 200 g |
Klassikaline kodujuust 2%, 330 g
|
| 1 | suur muna |
| 0,5 dl |
Köögikoor 15%, 400 ml
|
| 1,5 dl | riivitud cheddarit või muud tugevamaitselist juustu |
| peotäis | värskeid hakitud aiaürte |
| Viilutatud tomateid | |
| Soola, pipart |
Valmistamine
Sega omavahel pehme või, jahu, küpsetuspulber ja riivitud juust. Lisa vesi.
Võita 24 cm läbimõõduga pirukavorm ja suru tainas vormi põhja ning äärtele.
Eelküpseta umbes 10 minutit 200-kraadises ahjus.
Sega kokku täidiseained ja kalla eelküpsetatud põhjale. Kata tomativiiludega.
Küpseta veel umbes 25 minutit, kuni täidis on hüübinud ja pirukas pealt kuldne ning ääred krõbedad.



