Tiramisu

Sametine tiramisu on kevadiselt kergem tänu Farmi toorjuustule (rasva 100 grammis 28 g, versus mascarpones 40 g) ja vaarikatele.
Koostisosad
3 | M-suuruses muna |
0,75 dl | suhkrut |
300 g |
![]() Toorjuust maitsestamata, 150 g
|
200 ml |
![]() Vahukoor 35%, 1 l
|
2 dl | kanget kohvi |
1 sl | Monin mandli siirupit + 3 sl brändit |
200 g | Savoiardi küpsiseid |
750 g | värskeid või sügavkülmutatud vaarikaid |
1-2 tl | mõrukakaod peale puistamiseks |
Valmistamine
Eralda munakollased -valgetest. Vahusta munakollased suhkruga tugevaks vahuks.
Lisa toorjuust ja vahusta vaid kergelt läbi. Vahusta vahukoor ja sega kreemi sisse. Viimasena lisa õrnalt juurde vahustatud munavalged.
Sega kausis kokku kohv, brändi ja mandlisiirup. Kasta küpsised ühekaupa kohvi sisse ja lao ühe kihina 2-liitrise klaasist kausi põhja. Kata kolmandiku kreemiga ja tipi peale kolmandik vaarikaid. Korda kihi kohvisse kastetud küpsiste, kreemi ja vaarikatega. Lao peale viimane kiht kohvisse kastetud küpsiseid ja kata ülejäänud kreemiga. Kata kauss toidukilega ja aseta paariks tunniks kuni järgmise päevani külmikusse maitsestuma. Serveerimisel puista kreemi pinnale kakaod ja kuhja keskele ülejäänud vaarikad.