Retseptid
Otsi retsepte

Mandlijäätis

Jäätiste jäätis! Mandlijäätisel on oma võlu. Kui sulle meeldib parajalt koorene jäätis, millel mekiks juures mandlile omane maitse, siis see jäätis on kohe kindlasti sulle. Soovi korral võid mandlid asendada sama koguse sarapuu- või pistaatsiapähklitega!



Koostisosad

100 g mandleid
2 dl Farmi vahukoort
3 dl Farmi täispiima
4 munakollast
100 g suhkrut


Valmistamine

Pane mandlid ahjuplaadile ning rösti neid 200 kraadi juures 6-8 minutit. Seejärel haki need puruks (koorima neid eelnevalt ei pea). Kuumuta piim potis keemiseni (ära keema lase)! Tõsta pott pliidilt ning sega sisse mandlipuru. Lase segul seista ja maitsestuda vähemalt 2 tundi (võid jätta maitsestuma jahedasse ka üleöö).

Seejärel nõruta piimasegu läbi sõela. Pigista mandlipuru käte vahel korralikult kokku, et veel võimalikult palju vedelikku eralduks. Lisa piimasegule pool suhkrukogusest ning kuumuta piimasegu potis keemiseni. Vahusta munakollased ülejäänud suhkrukogusega heledaks vahuks ning nüüd, pidevalt munavahtu vispeldades, hakka tasapisi juurde valama kuuma piimasegu. Jaohaaval, sest vastasel juhul tõmbuvad munakollased tükki. Kui kogu vedelik on valatud, siis tõsta kogu segu pliidile ning kuumuta segu, kuni see pakseneb pisut. Seejärel lase massil täielikult jahtuda! Seejärel valmista juba jäätisemasinas jäätis: pane sügavkülmas seisnud anum masinasse, lülita see sisse ning hakka tasapisi juurde niristama jäätisesegu. Seejärel lase masinal jäätist valmistada - umbes 20-30 minuti pärast on jäätis valmis. Söö kohe, kui jäätis on veel parajalt pehme või lase vähemalt tunnike sügavkülmas külmuda.


Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee