Toorjuustu-jäätisetort

Mis võiks keset jõulumöllu parem olla kui üks karge amps jõuluhõngulist toorjuustu-jäätisetorti? Tordi saab hõlpsasti päev või isegi kaks varem valmis meisterdada ja sügavkülma oma tähetundi ootama jätta. Magusaid pühi!
Koostisosad
Täidis | |
1 pk (400 g) |
![]() Köögitoorjuust, 400 g
|
1 L | vaniljejäätist |
sorts | brändit/konjakit |
ühe | mandariini/poole apelsini mahl |
peotäis | pähklite ja kuivatatud puuviljade segu |
50 g | jõulukeeksi/piparkooke |
Põhi: | |
40 g |
![]() Koorevõi 82 %, 150 g
|
100 g | piparkooke |
Kate: | |
100 g | tumedat šokolaadi |
peotäis | külmutatud marju |
rosmariini/mündi lehti |
Valmistamine
1. Lase toorjuustul toatemperatuurini soojeneda ja jäätisel kuni ta on pehme ja segatav. 2. Sega omavahel kokku toorjuust, jäätis, sorts brändit, ühe mandariini mahl ja mikserda ühtlaseks seguks.3. Lisa segule hakitud pähklid-puuviljad, murendatud jõulukeeks (selle puudumisel võib asendada piparkoogitükkidega) ja sega läbi.4. Vala segu toidukilega vooderdatud kaussi ning aseta ca tunnikeseks sügavkülma.5. Põhja jaoks sulata või ning sega läbi purustatud piparkookidega. Võta sügavkülmast välja kauss seguga ning pudista sinna peale võiga segatud piparkoogipuru. Vajuta see õrnalt käega veidike segu sisse. Kata kauss toidukilega ja aseta see ca kuueks tunniks tagasi sügavkülma.6. Enne serveerimist lase tordil ca 15 minutit toatemperatuuril seista. Kummuta tort kausist alusele ning eemalda õrnalt toidukile. 7. Vala peale sulatatud šokolaad ja kaunista külmutatud marjade ning rohelisega.8. Serveeri kohe.