Toorjuustu-küpsisekook šokolaadijäätisega

Retsept: Ragne Värk

See on küpsetamata kook, mille valmistamiseks on vaja küpsiseid, toorjuustu, Kreeka jogurtit ning kaneeli. Seejärel on vaja vaid magustoiduks mõeldud roog valmis ehitada. Maiusta sellega niisama või serveeri koos jahutava jäätisega (kõige parem on muidugi isetehtud)!

Koostisosad

 

300 g
Toorjuust maitsestamata, 150 g
Toorjuust maitsestamata, 150 g
, toasooja
100 g
Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
või
Hapukoor 20%, 200 g
Hapukoor 20%, 200 g
0,5 tl kaneeli
2 pk kandilist küpsist (32tk + peale raputamiseks)
immutamiseks kanget kohvi

 

Valmistamine

Sega omavahel toorjuust, jogurt ja kaneel. Laota põhjaks 2×4 küpsist, neid eelnevalt kiirelt kohvisse kastes. Määri peale toorjuustusegu.
Laota peale taas kohviga immutatud 2×4 küpsist ning seejärel toorjuustusegu.
Korda tegevust veel 2 korda, jättes kõige viimaseks kihiks õhukese kihina toorjuustusegu. Kui mõned küpsised järgi jäid, siis purusta need ning raputa kõige peale. Lase koogil maitsestuda külmkapis üleöö. Serveeri koos jäätisega.
Isetehtud imelihtne šokolaadijäätis
250 g Farmi hapukoort 250 g šokolaadikreemi 2 dl Farmi vahukoort (35%)
Sega kokku hapukoor ja šokolaadikreem. Seejärel lisa vahukoor, sega ning valmista jäätisemasinaga jäätis!