Kõlab ju tõeliselt külluslikult ja parajalt hedonistlikult! Tegemist on väga mõnusa maitsekooslusega, kus magusat ja külluslikku toorjuustu-valge šokolaadi vahekihti aitab tasakaalustada pisut hapukas ja jõhvikamahlast särtsakust saanud tarretatud maasikakiht. Maitsesügavust lisab šokolaadiküpsistest põhi.
Koogis on kasutatud Farmi uut toorjuustu, mis sobib ka laktoositalumatuse korral ja milles rasvaprotsent tunduvalt väiksem, kui tavalisel toorjuustul. Nii et kannatab ka lisatükki endale küsida, sest taljet see kook liialt ei paisuta, küll aga aitab maitsemeeli hellitada.
Kogus: 8-10-le
Koogipõhi:
150 g šokolaadiküpsiseid
50 g Farmi koorevõid
Toorjuustu-valge šokolaadi kiht:
400 g Farmi laktoosivaba köögitoorjuustu
2 dl Farmi 35%-list koort
250 g valget šokolaadi
1 tl vanillisuhkrut
Pealiskiht:
2 dl jõhvikamahla
200 g maasikaid, viilutatuna
2 lehte želatiini
Kaunistamiseks vahukoort ja maasikaid
Purusta küpsised purustajas ja sega siis sulatatud võiga. Kata 20-22 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja suru puru vormi põhjale.
Vahusta koor koos toasooja toorjuustuga ühtlaseks vahuks. Tükelda valge šokolaad ja sulata vesivannil. Nirista sulanud šokolaad pidevalt segades toorjuustuvahu sisse. Sega juurde ka vanillisuhkur. Kalla saadud segu koogivormi küpsisepõhjale ja tõsta kook paariks tunniks jahedasse.
Valmista pealiskate. Selleks tõsta želatiinilehed mõneks minutiks külma vette paisuma. Samal ajal kuumuta kastrulis jõhvikamahl. Nõruta želatiinilehed ja lahusta siis kuumas mahlas. Lao toorjuustukihile tükeldatud maasikad. Jahuta jõhvikamahla-želatiinisegu veidi ja kalla siis osade kaupa ettevaatlikult toorjuustutäidisele. Vahepeal tõsta kook jahedasse (talvisel ajal õue), et esimene kiht kiirelt tarretuks ja siis kalla ülejäänud kiht juurde. Kui korraga kogu segu kallad, hakkavad paika sätitud maasikad vedelikus paigalt ära ujuma. Aseta kook jahedasse mõneks tunniks kuni üle öö. Serveerides kaunista vahukoore ja maasikatega. Naudi koos oma kõige armsamtega.