Retseptid
Otsi retsepte

Mustikamagus juustukook

Koogikontor
Kreemjas ja hästi mahe toorjuustu-kohupiimakreemine kook, mis sulatab kõik kevad-talvised meeled ja avab uksed suvesoojusele. Nii hea ongi see kook!

Koostisosad

  • Põhi:
  • 300 g heledaid küpsiseid (nt Digestive)
  • 150 g Farmi koorevõid
  • Täidis:
  • 400 g Farmi rammusat kohupiimapastat
  • 400 g Farmi köögitoorjuustu
  • 200 ml Farmi vahu
  • koort
  • 50 g suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 15 g (3 tl) pulberželatiini + 4 spl vet
  • Mustikakiht:
  • 400 g Farmi rammusat kohupiimapastat
  • 100 ml  Farmi vahukoort
  • 30 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 85 g külmutatud metsmustikaid
  • 10 g (2 tl) pulberželatiini + 3 spl vett

Valmistamine

Purusta küpsised ja sega sulavõiga.


Vooderda lahtikäiv koogivorm (23-24cm) paberiga ja suru küpsisepuru koogivormi põhja.

Aseta vorm külmkappi.

Tõsta ühte suurde kaussi kokku kohupiim, toorjuust, koor ja suhkrud. Vahusta kergelt kuni saad kreemja vahu.

Sega želatiin külma veega ja lase mõni minut paisuda. Sulata siis želatiinisegu madalal kuumusel pidevalt segades ja lase paar minutit jahtuda.

Vala želatiinisegu peene pirena kohupiima-toorjuustukreemi sisse samal ajal kergelt vahustades.

Määri kreem küpisepõhjale ja lase 2 tundi külmas seista.

Mustikaga kihi valmistamiseks tõsta kaussi kohupiimapasta, vahukoor ja suhkrud. Vahusta kergelt läbi.

Kuumuta metsmustikaid kergelt vähese veega paar minutit. Lase jahtuda.

Jäta paar supilusikatäit mustikaid kõrvale kaunistamiseks ja sega ülejäänud mustikad kreemi sisse. Paisuta ja sulata želatiinisegu. Lase jahtuda paar minutit.

Lisa želatiinisegu mustika-kohupiimakreemile.

Määri mustikakreem teise kihi peale.

Hoia kooki veel umbes 3 tundi külmkapis.

Kaunista mustikatega.




Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee