Retseptid
Otsi retsepte

Purukattega piparkoogine pirni-toorjuustukook

Ragne Värk

Koostisosad

250 g piparkoogitainast

Täidis:
300 g Farmi toorjuustu, toasooja
100 g suhkrut
2 muna
2 sl jahu
1 dl Farmi vahukoort
2 küpset pirni

Kate:
75 g võid, toasooja
125 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
2 dl jahu
0,5 tl kaneeli


Valmistamine

Rulli piparkoogitainas õhemaks ning suru see küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø22cm) põhjale. Täidise valmistamiseks vahusta toorjuust suhkruga. Lisa segades munad ja jahu ning kõige viimasena vahukoor. Koori ja tükelda pirnid ning sega täidisesse. Vala segu vormi ning küpseta kooki 180 kraadi juures 20 minutit.

Küpsemise ajal valmista kate: vahusta või suhkrutega ning lisa siis omavahel segatud kuivained. Sega tainast näppude vahel seni, kuni saad puruse segu. Seejärel lõpeta koheselt taina töötlemine, sest vastasel juhul segad  antud taina liialt ühtlaseks massiks. Kui kook on 20 minutit ahjus küpsenud, lisa sellele purusegu ning küpseta veel 30 minutit.

Soovitus:
* Kõige parema tulemuse saab, kui selle koogi valmistamiseks on või ja toorjuust täielikult toasoojad, seetõttu võta need toorained aegsasti juba külmkapist välja!
* Kõige maitsvam on kook jahtunult järgmisel päeval!


Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee