Koogiks:
- 185 g Farmi koorevõid
- 125 ml Farmi 2,5% piima
- 75 g Farmi hapukoort
- 150 g Fazeri tumedat küpsetusšokolaadi
- 160 g jahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 40 g purustatud mandleid
- 350 g pruuni suhkrut
- 3 spl Fazeri kakaopulbrit
- 3 suurt muna
- 30 g mandlilaaste (kaunistuseks)
Kreemiks:
- 300 g Farmi köögi toorjuustu
- 200 ml Farmi vahukoort
- 60 ml Amarettot
- 7 spl tuhksuhkrut
Pošeeritud pirnideks:
- 60 ml Amarettot
- 120 g suhkrut
- 3 loorberilehte
- 1 vaniljekaun või 2 tl vaniljeessentsi
- 6 väiksemat või 4 keskmist pirni
Koogi jaoks
1. Valmista šokolaadikreem: sulata paksupõhjalises potis või ja šokolaad, lisa piim. Sega, kuni kreem on ühtlane. Lase jahtuda.
2. Sega suures kausis omavahel jahu, küpsetuspulber, purustatud mandlid, kakao, suhkur, näpuotsatäis soola. Sega läbi. Lisa munad, sega.
3. Lisa jahtunud šokolaadikreemile hapukoor ning sega ülejäänud koogiseguga kokku.
4. Kata kahe lahtikäiva koogivormi põhjad küpsetuspaberiga, võita ära vormi küljed. Jaga koogisegu kahe vormi vahel ära ja küpseta põhjad 160-kraadises ahjus ca 45 min.
Kreemi jaoks
1. Vahusta omavahel kokku vahukoor, toorjuust ja tuhksuhkur.
2. Sega sisse Amaretto.
Pošeeritud pirnideks
1. Koori pirnid ja aseta need sügavasse paksupõhjalisse potti.
2. Lisa suhkur, Amaretto, vanilje, loorberilehed ja vesi (nii, et see katab pirnid).
3. Lõika küpsetuspaberist potisuurune ketas ning tee selle keskele väike auk. Aseta see vee peale kaaneks.
4. Kuumuta pirne umbes 20 minutit. Seejärel tõsta pirnid vee seest kaussi ning kata kauss 10-minutiks fooliumiga. Eemalda foolium ning lase pirnidel jahtuda.
Koogi kokkupanek:
1. Aseta esimene põhi koogialusele ja kata poole koguse toorjuustukreemiga. Selle peale aseta kahest pirnist lõigatud õhukesed viilud.
2. Aseta peale teine koogipõhi ning kata see ja koogi ääred toorjuustukreemiga.
3. Puista peale mandlilaastud ja ülejäänud pirnid.