Ülemarineeritud vürtsikilu

Retsept: Ragne Värk

Koostisosad

200 g vürtsikilufileed
soovi korral kõrvitsaseemneõli (serveerimiseks)

Marinaad:

2 sl (kuhjaga)
Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
1 laimi pressitud mahl
3 sl värskelt hakitud tilli
1 küüslauguküüs, purustatuna
ca 1 tl suhkrut
1 tl rosé pipart, purustatuna

Valmistamine

  1. Sega omavahel säilituskarbis kokku marinaadi ained.
  2. Lisa puhastatud vürtsikilufileed marinaadi, sulge karp kaanega ning raputa karpi kergelt, et kõik saaks ilusti marinaadiga kokku.
  3. Lase maitsestuda üleöö.
  4. Paku koos leiva või karaskiga.
  5. Serveerimisel piserda peale kõrvitsaseemneõli.