Vaesed rüütlid sidrunikreemiga 

Retsept: Rita Osa ja Noel Moglia

Vaesed rüütlid ehk Pain Perdu on meisterkokk Noeli lemmik hommikusöök! Muna-kooresegus pööritatud ja võis kuldkollaseks praetud kohevad brioche’i viilud, peal uhkeldamas siidiselt hapukad sidrunikreemi tutsud ja värsked maasikad, oeeh … Jah, palun, ka teie tahate ju end sellise hommikusöögiga hellitada!?

Alusta sidrunikreemi tegemisest.

Koostisosad

SIDRUNIKREEM ehk LEMON CURD
1,5 tl želatiinipulbrit + 1 sl külma vett
2-3 sidrunit
2 M-suuruses muna
3 munakollast
100 g suhkrut
115 g
Koorevõi 82%
Koorevõi 82 %, 150 g
soola

Sidrunikreemi hapukus sobib muide oivaliselt
ka Duch Baby ja kõigi teiste
pannkookidega! Siis pole kreemi tehes želatiini lisada vaja – kreem jääb pehmem
ja teda võib säilitada purgis külmikus nädala jagu.

VAESED RÜÜTLID
8 viilu brioche saia
2 M-suuruses muna
150 ml
Vahukoor 35%, 1 l
Vahukoor 35%, 1 l
50 g suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
praadimiseks
Koorevõi 82%
Koorevõi 82 %, 150 g
pealepuistamiseks suhkru-kaneeli segu
serveerimiseks 250 g maasikaid + suhkrut + sidrunimahla

 

Valmistamine

Sidrunikreem: Sega želatiin ja vesi, jäta paisuma. Riivi ühe sidruni koor ja pressi sidrunitest 115 g värsket sidrunimahla. Vispelda kuumust kannatavas kausis läbi munad, munakollased, suhkur, sidrunikoor ja -mahl ja pisut soola.
Lisa või väikeste kuubikutena.
Kuumuta segu kuumaveevannil pidevalt vispeldades, nii et kausi põhi ei puutuks vett, kuni kreem on paksenenud, aga ära munavalget tükki lase minna.
Eemalda sidrunikreem vesivannilt ja lisa kohe tükikesteks pudistatud želatiin.
Sega vispliga, kuni želatiin sulab. Aja kreem läbi sõela uude kaussi, kata kreemi pind vahetult toidukilega, et pind ei kuivaks, lase kreemil jahtuda. Vaesed rüütlid:

Lõika väiksemad maasikad neljaks, suuremad kuueks sektoriks, maitsesta suhkru ja sidrunimahlaga, jäta ootele.
Klopi kausis lahti muna-koore-suhkru-vanilli segu. Leota saiaviile pool minutit munasegus, neid paar korda ümber keerates. Noeli nipp on tõsta saiad enne praadimist paariks minutiks restile nõrguma. Prae saiad mõlemalt poolt võis kuldseks. Aseta taldrikule, raputa soovi korral peale suhkru-kaneeli segu.
Serveeri sidrunikreemi ja maasikatega. Soovi korral võid sidrunikreemi panna pritskotti ja vaeste rüütlite peale ilusad kreemitutsud pritsida.