Vahukoorene posset ehk sidrunimaius

Õrn, hõrk ja ülimalt maitsev sidrunimaius vaid kolmest komponendist.
See sidrunimaius võidab kõikide magusasõprade südamed. Kaunista toormoosi või värskete marjadega, või serveeri pisikeste rukkililledega. Kui valad valmissegu pisikestesse purkidesse, siis saad need edukalt ka piknikule või heale sõbrale külla minnes külmikust kaasa haarata.
Koostisosad
400 ml |
![]() Vahukoor 35%, 1 l
|
100 g | suhkrut |
2 | sidrunit (nii koor kui mahl) |
näpuotsatäis | soola |
Valmistamine
- Esmalt riivi sidrunitelt koore kollane osa, pigista välja mahl ja vala koos suhkruga kastrulisse.
- Kuumuta keskmisel kuumusel seni, kuni suhkur on täielikult sulanud.
- Seejärel vala juurde vahukoor, näpuotsatäis soola ja keskmisel kuumusel kuumuta keemiseni.
- Pidevalt segades ja silma peal hoides kuumuta segu veel 3-4 minutit.
- Seejärel vala läbi sõela meelepärastesse anumatesse (pisikesed purgid või kristallpokaalid sobivad selleks suurepäraselt)
- Lase külmikus taheneda 4-5 tundi ja serveeri!