Vahukooretaskud

15
Retsept: Ragne Värk

Need keedutainast tuuletaskud on eelkõige mõeldud neile, kes armastavad vahukoort ja rohket täidist. Hea vahepala neile, kellel vastlakuklitest isu täis söödud.

Koostisosad

ca 15 tk

3 dl vett
80 g võid
0,5 tl soola
180 g jahu
4 muna

Täidis:

4 dl rõõska koort (35%)
200 g Farmi köögi toorjuustu, toasooja
3-4
sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

 

Põhi:
3 dl vett
80 g võid
0,5 tl soola
180 g jahu
4 muna
Täidis:
4 dl rõõska koort (35%)
200 g
Köögitoorjuust, 400 g
Köögitoorjuust, 400 g
, toasooja
3-4 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Valmistamine

Lase potis vesi koos või ja soolaga keema. Tõsta tulelt, lisa jahu nin gsega kiiresti ühtlaseks. Pane anum uuesti tulele ning sega seni kuni tainas poti külgeldelt lahti lööb ja moodustab ühtlase palli. Tõsta tulelt ja lase veidi jahtuda. Seejärel lisa ükshaaval munad, segades korralikult iga muna lisamise järel. Valmis tainas peab jääma ühtlane ja läikiv.
Pane lusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile pisikesed kuhjad. Küpseta 220 kraadi juures 15 minutit, alanda siis kuumust 200 kraadini ning küpseta veel 12 minutit. Pärast küpsemist lülita ahi välja, aga jäta need lahtise ahjuuksega ca 5 minutiks ahju (nii ei vaju küpsetised kokku).
Täidise valmistamiseks vahusta koor 2 tl suhkru ja vanillisuhkruga vahule. Mikserda toorjuust lahti ning lisa vahustatud vahukoorele. Mikserda kiirelt veelkord kõik ühtlaseks. Maitsesta vajadusel suhkruga. Jahtunud tuuletaskutel lõika ülemine osa ära, täida sisemus täidisega ning pane äralõigatud “müts” uuesti peale. Serveeri.   Et vahukoor õnnestuks, loe nippe siit