Valge šokolaadiga kodujuustukook

Koostisosad
Põhi | |
120 g | võid, sulatatuna |
225 g | kreekereid, soolamata |
näpuotsatäis kaneeli | |
Täidis | |
400 g | valget šokolaadi |
200 ml | rõõska koort (35%) |
3 pk (3x330g) |
![]() Klassikaline kodujuust 2%, 330 g
|
Kate | |
50 g |
![]() Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
|
150 g |
![]() Toorjuust maitsestamata, 150 g
|
0,5 | riivitud sidruni koor + mahl |
40 g | suhkrut |
Valmistamine
Peenesta küpsised korralikult, lisa segades juurde sulatatud või ja kaneel. Aseta pool küpsisesegust küpsetupaberiga kaetud ümmarguse koogivormi (22 cm) põhjale.
Sulata šokolaad vesivannil. Vahusta koor tugevaks vahuks. Püreesta saumikseriga kodujuust peenemaks ning lisa siis segades juurde sulatatud šokolaad ja rõõsk koor. Sega ühtlaseks ning aseta pool kodujuustusegust vormi küpsisepõhjale.
Kata ülejäänud küpsiseseguga ning seejärel laota peale ülejäänud kodujuustusegu. Aseta kook külmkappi tahenema vähemalt 6 tunniks. Seejärel valmista kate: sega kõik katte ained ühtlaseks kreemiks ning kata sellega tahenenud koogi pealne ning ääred. Enne serveerimist hoia külmas vähemalt 45 minutit, et kate ilusti taheneks. Kaunista.