Valge šokolaadiga kodujuustukook

Retsept: Ragne Värk

Koostisosad

 

Põhi
120 g võid, sulatatuna
225 g kreekereid, soolamata
näpuotsatäis kaneeli
Täidis
400 g valget šokolaadi
200 ml rõõska koort (35%)
3 pk (3x330g)
Klassikaline kodujuust 2%, 330 g
Klassikaline kodujuust 2%, 330 g
Kate
50 g
Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
150 g
Toorjuust maitsestamata, 150 g
Toorjuust maitsestamata, 150 g
0,5 riivitud sidruni koor + mahl
40 g suhkrut

Valmistamine

Peenesta küpsised korralikult, lisa segades juurde sulatatud või ja kaneel. Aseta pool küpsisesegust küpsetupaberiga kaetud ümmarguse koogivormi (22 cm) põhjale.

Sulata šokolaad vesivannil. Vahusta koor tugevaks vahuks. Püreesta saumikseriga kodujuust peenemaks ning lisa siis segades juurde sulatatud šokolaad ja rõõsk koor. Sega ühtlaseks ning aseta pool kodujuustusegust vormi küpsisepõhjale.
Kata ülejäänud küpsiseseguga ning seejärel laota peale ülejäänud kodujuustusegu. Aseta kook külmkappi tahenema vähemalt 6 tunniks. Seejärel valmista kate: sega kõik katte ained ühtlaseks kreemiks ning kata sellega tahenenud koogi pealne ning ääred. Enne serveerimist hoia külmas vähemalt 45 minutit, et kate ilusti taheneks. Kaunista.