Vastlakuklid, salakavala kaneeli, võluva maasika ning särtsaka kookoshelbega

Koostisosad
3 dl | leiget vee-piimasegu |
25 g | pärmi |
9 dl | jahu |
1 dl | suhkrut |
1 tl | soola |
1,5 tl | kaneeli |
75 g | sulatatud ja jahutatud võid |
TÄIDIS: | |
2 pk (400 ml) |
![]() Vahukoor 35%, 1 l
|
2 sl | suhkrut |
5 sl | kookoshelbeid |
5 sl + 10 tl | maasikatoormoosi |
Valmistamine
Sulata pärm leiges piimas, lisa 4 dl jahu ja sega ühtlaseks massiks. Kata rätikuga ja lase pool tundi soojas kohas kerkida.
Seejärel lisa suhkur, sool, kaneel ning pidevalt sõtkudes juurde 5 dl jahu.
Kõige lõpuks lisa taignale sulatatud või. Sõtku ühtlaseks (tainas peab lööma käte küljest lahti ja jääma ilus läikiv). Lase taignal uuesti ca 30 minutit soojas kohas rätiku all kerkida.
Kerkinud tainast sõtku õhk välja ning (vajadusel lisa veidi jahu) jaga tainas kümneks ning vormi peopesade vahel pisikesed pallikesed. Aseta need ahjuplaadile ning lase 15 minutit kerkida. Seejärel pintselda kuklid üle munaga ning küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.
Täidise jaoks vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks. Vahustamise lõpu pole lisa kookoselbed ja maasikatoormoos. Lõika küpsenud kuklitel müts pealt ära uurista veidi saia sisu välja. Pista igasse kukliauku vähemalt 1 tl maasikatoormoosi, täida vahukooreseguga ning vajuta saiamütsike jälle peale. Raputa üle tuhksuhkruga ning naudi teega.