XXL kaeraküpsised
6
Koostisosad
| 150 g |
Koorevõi 82 %, 150 g
|
| 50 g | valget suhkrut |
| 65 g | fariinsuhkrut |
| 1 | suur muna |
| 100 g | kaerahelbeid |
| 100 g | kaerajahu |
| 1 tl | küpsetuspulbrit |
| näpuotsatäis | soola |
| 150 g | tumedat šokolaadi |
Valmistamine
Vahusta toasoe või suhkrutega, lisa muna ja klopi läbi. Lisa kuivained ning viimasena hakitud šokolaad. Lase taignal kindlasti 2-3 tundi külmkapis seista, et jahu saaks paisuda ja tainas maitsestuda. Külmas seisnud taignast küpsised hoiavad ka paremini kuju. Vormi taignast lamedad pätsikesed ning küpseta 175 kraadi juures pöördõhuga 12-14 minutit. Korraga lao ühele plaadile kolm küpsist, kuna need vajuvad küpsedes mõnusalt suureks. Retseptist saad kokku 2 plaaditäit ehk 6 XXL küpsist. Lase küpsistel enne maiustama asumist plaadil jahtuda ja taheneda.



