Eesti parima toiduaine konkursil pälvis Farmi Kreeka jogurt Eesti parima piimatoote tiitli.
AS Maag Piimatööstuse turundusjuhi Ruta Kallaspooliku sõnul on neil tunnustuse üle väga hea meel. „Üha sagedamini otsitakse poelettidelt naturaalseid rikkaliku maitsega tooteid. Farmi Kreeka jogurt on just selline naturaalne toode, milles ei ole kasutatud paksendajaid, tärklist ega stabilisaatoreid - kreemja ning koorese struktuuri annab spetsiaalne tehnoloogia,“ lisas ta.
Farmi Kreeka jogurt on valmistatud termostaatmeetodil. Kui tavapäraselt tehakse jogurt valmis spetsiaalses jogurtitankis ning seejärel villitakse topsidesse, siis termostaatjogurti tegemisel toimub toote hapendamine topsides. Selline tehnoloogia ei „lõhu“ jogurti struktuuri ja võimaldab
säilitada toote konsistentsi – jogurt jääb väga tihe, paks ja kreemjas. Maag Piimatööstus on esimene Eesti tootja, kes pakub termostaatmeetodil tehtud Kreeka ja Türgi jogurteid.
Kallaspoolik lisas, et vähem kui aasta eest poelettidele toodud Kreeka jogurt on väga soojalt vastu võetud. „Sagedasti kasutatakse Kreeka jogurtit tavapärase maitsestamata jogurti või hapukoore asendajana,“ täiendas piimatööstuse turundusjuht.
Lisaks maitsestamata Kreeka jogurtile on Farmi sortimendis ka Kreeka jogurt moosilisandiga - muraka, maasika ning mustika-vaarika moosidega. Nagu ka jogurt, on moosid ilma igasuguste lisanditeta. Eestis toodetud murakamoosis on veidi looduslikku pakendajat ehk pektiin .Tegemist on pea ainsate marjalisandiga jogurtidega Eestis, milles pole kasutatud tärklist ega želatiini.