Maitsev Farmi piim tuleb Eestimaa taludest ja sisaldab rohkelt kasulikke bioaktiivseid aineid.
Farmi
Piimatööstusel on mitukümmend väga head koostööpartnerit, kellele me maksame
Eesti keskmisest kõrgemat piima hinda. Meie jaoks on äärmiselt oluline Eesti
piimanduse jätkusuutlikkus ja tulevik.
Kõik meie head partnerid pakendile ei mahuJ sellel
pakendil tahame tänada Purtse küla Ingli
talu, mida peavad hoole ja armastusega Kunnar ja Reet Kuusmik. Ida-Virumaa suurima piimatalu 190-pealine kari
elab vabapidamislaudas ökoloogiliselt puhastes tingimustes nagu paradiisis, aga
ilusa nime sai talu siiski noorema tütre Eliise Ingli järgi.
Farmi Piimatöööstuse soov on on pakkuda ehtsat traditsioonilist, naturaalset ja vähetöödeldud talupiima.
Eheda täispiima rasvasisaldus on just selline, nagu piimal talust tulles on : mõnikord rohkem, teinekord pisut vähem, jäädes vahemikku 3,8- 4,2%
Meie jaoks on väga oluline toote ohutus ja kvaliteet, mistõttu piim on pastöriseeritud. Pastöriseerimise eesmärk on hävitada haigusttekitavad mikroobid ning tagada piima ohutus ja kõrge kvaliteet.
Miks peab piima
pastöriseerima
Pastöriseerimine on piima kuumtöötlemine alla 100*C juures.
Pastöriseerimise eesmärk on eelkõige inaktiveerida patogeenne mikrofloora ja
tagada piima toiduohutus. Mikroorganismide inaktiveerimise efektiivsus peab
olema suurem kui 99%, patogeensete mikroorganismide suhtes 100%.
Pastöriseerimise tulemusena pikeneb piima säilivusaeg.
Mis juhtub
pastöriseeritud piimaga
Piima termiline töötlemine, sõltuvalt kasutatavatest temperatuuridest ja
hoideajast, kutsub alati piimas esile nii keemilisi, füüsikalisi kui
mikrobioloogilisi muutusi. Siiski, negatiivne mõju piima koostiskomponentidele
on piima pastöriseerimisel minimaalne.
1) väheneb piima tihedus, viskoossus ja gaaside sisaldus;
2) vadakuvalgud osaliselt (10-20% ulatuses) denatureeruvad; denatureerunud
vadakuvalkude valguspeegeldusvõime tõttu muutub piim valgemaks;
3) piimarasva keemilist koostist ei mõjuta, kuid väheneb rasvakuulikeste võime
tõusta piima pinnale, kuna rasvakuulikeste liitumisvõime väheneb;
4) vitamiinide A, D ja E sisaldus piimas oluliselt ei muutu
5) inaktiveeritakse toorpiimas olevad ensüümid ja bakterid