30.09.13
Farmi tõi esimesena Eestis turule laktoosivaba hapukoore
Maag
Piimatööstus tõi esimesena Eestis turule laktoosivaba 10-protsendilise
rasvasisaldusega hapukoore, milles on kõik olulised põhitoitained. Samuti
sisaldab see vajalikke mineraalained koos oluliste kaltsiumi- ja
fosforiühenditega.
Hapukoor ja teised hapendatud piimatooted sisaldavad
tänu piimhappebakteritele juba loomulikult vähe laktoosi. Farmi uues hapukoores on lõhustatud ka see vähene
laktoos ning nüüd sobib toode ka neile, kes laktoosi üldse ei talu.
Laktoositalumatus on ainevahetushäire, mille põhjuseks on
laktaasi puudulikkus. Laktaas on ensüüm, mis lõhustab soolestikus laktoosi ehk
piimasuhkru kaheks lihtsuhkruks (glükoosiks ja galaktoosiks), et see saaks
imenduda peensoolest verre ning osaleda ainevahetuses. Kui laktaasi pole
piisavalt, liigub laktoos peensoolest jämesoolde, kus mikroobid seda lagundavad
ja mille tagajärjel tekivadki inimesel gaasid ning muud soolevaevused.
Sel sügisel tuli Maag Piimatööstus turule laktoosivabade
toodetega ning lisaks hapukoorele on praegu valikus kolme sorti laktoosivabu
jogurtijooke. Farmi laktoosivaba hapukoor on 200-grammises pakendis ning 100
grammi toote toiteväärtus on 118 kcal.