Kiivi, kõrvitsa-virsiku ja viigimarja maitselised Farmi topsijogurtid on mõnusalt hapukad ning sisaldavad suuri marjatükke.
Keskmise ehk kahe protsendilise rasvasisaldusega funktsionaalsed laktoosivabad jogurtid on rikastatud A-, E-, D- ja B1-vitamiidega. Vitamiin A aitab tugevdada nägemist ja immuunsüsteemi, E-vitamiin on aga tuntud kui nooruse ja iluvitamiin, mis aitab kaitsta rakke oksüdatiivse stressi eest. Luude ja hammaste normaalsele arengule aitab kaasa D-vitamiin ning B2 vitamiin ehk tiamiin aitab tugevdada südame funktsioone ja närvisüsteemi.
Tasub teada, et kolmandik Farmi uue topsijogurti kogusest annab vähemalt 15% keskmise täiskasvanu vastava vitamiini päevasest vajadusest. Uued jogurtid on 380 grammistes topsides.
Mis on funktsionaalne toit?
Euroopas kehtiva
definitsiooni järgi on toiduiane funktsionaalne, kui selle puhul on üheselt
tõestatud, et lisaks toitelistele põhifunktsioonidele, on selllel teatud
füsioloogilisi funktsioone parandava toime.
Huvi toidu ja tervisliku toitumise järele on viimastel aastatel märgatavalt kasvanud. Inimesed mõistetavad, et toitumise ja tervislike eluviiside kaudu on võimalik vähendada enda ja oma pere haigestumise riski ning tagada pikem ja kvaliteetsem elu.
Funktsionaalsete toiduainete nõudluse kasvu toetavad ka sotsiaalmajanduslikud, demograafilised ja elustiiliga seotud trendid. Ühekülgne toit, rafineeritud toiduainete liigtarbimine, vähene liikumine ja erinevad toiduallergiad suurendavad vajadust osta parendatud funktsionaalset toitu.
Mis on vitamiinid ja miks me neid vajame?
Vitamiinid
ei anna energiat, kuid on eluliselt tähtsad organismi normaalseks tööks ja
tervise alalhoidmiseks.
Vitamiinid on vajalikud, sest:
· vastutavad oksüdatsiooniprotsesside eest organismis, olles kasvamise, ainevahetuse, rakkude taastootmise ja seedimise olulisteks teguriteks;
· reguleerivad närvide, lihaste ja luude tööd, omavad rolli luu- ning lihaskoe moodustumisel;
· kaitsevad nakkus- ja viirushaiguste eest;
· kaitsevad organismi vabade radikaalide kahjuliku toime eest, seetõttu nimetatakse A-, D- ja E-vitamiine antioksüdantideks.“