Retseptid
Otsi retsepte

Kevadine kanasupp

Rita Osa
Parima kanasupi saad ikka ise puljongit keetes! Boonuseks on kanast puljongisse keenud glükosamiin, kondroitiin ja želatiin. Ja õrnpehmeks haudunud kanaliha. Kevadised köögiviljad juurde, hetk podisemist ja valmis see hõrk roog ongi.

Koostisosad

6-le
1 terve (Eesti) broiler (1,6-1,8 kg)
2 sellerivart
1 sibul
1 porgand
1-2 loorberilehte + 10-15 pipratera
2 l vett
soola
25 g Farmi võid
170 g värsket porgandit
400 g värsket kartulit
300 g lillkapsast
150 g sparglit + 100 g suhkruherneid
1 sidrun hakitud tilli serveerimiseks

Valmistamine

Eemalda broilerilt terava noaga lõigates fileed - kanafilee küpseb kiiremini kui ülejäänud kana ja keeb supis kõvaks ja maitsetuks. Puhas raiskamine 🙂 Pane kanarümp potti, vala peale 2 liitrit külma vett ja lase ilma kaaneta kõrgel kuumusel keema tõusta. Eemalda vahukulbiga kogu tekkiv vaht, et puljong selge jääks.
Viska potti sellerivarred, koorega sibul, 1 porgand, loorberilehed ja pipraterad. Keera kuumus madalaks, nii et vesi vaid kergelt väreleks (kõval tulel keetes keeb liha kõvaks). Lase puljongil 1-1,5 tundi keeda, kuni kanaliha on küps ja tuleb luudelt lahti. Pikem keetmine - maitsvam puljong.
Tõsta kana taldrikule jahtuma ja puhasta jahtunult luudest. Lõika porgand ratasteks, kartul kuubikuteks ja lillkapsas õisikuteks. Kurna puljong puhtasse potti, aja uuesti keema ja maitsesta lahkelt soolaga. Kuumuta porgandit pannil võis minut-paar ja vala puljongisse. Lisa kartul ja keeda madal-keskmisel kuumusel paar minutit. Lisa lillkapsaõisikud ja paari minuti pärast juppideks lõigatud sparglid ja suhkruherned ja puhastatud kanaliha. Tõsta pott kohe tulelt (spargel ja herned küpsevad ja kana soojeneb järelkuumuses hetkega). Värsked köögiviljad on maitsvaimad krõmpspehmelt. Anna supile värskust sidrunimahlaga, just niipalju, kui sulle meeldib, ja kontrolli puljongi soolasust. Serveerides puista peale hakitud tilli.

NB! Kanalt eemaldatud nahaga fileed pruunista järgmisel päeval pannil, maitsesta meelepäraselt ja küpseta ahjus 190 kraadi juures 10-12 minutit. Saad korraliku prae kahele praekartuli kõrvale. Viilutatult näiteks pastasalati peal isegi eine neljale.

Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee