Retseptid
Otsi retsepte

Vürtsikas ahjupeedi-kikerherne salat

Rita Osa

Kreeka jogurti padjal serveeritud tervislik soe salat maitseb võrratult ja meeldib oma suure kiudainete sisalduse tõttu ka meie kõhubakteritele.

NB! Ise keedetud kikerherned on hoopis teise maitse ja tekstuuriga. Kikerherned keedad soodat lisades pehmeks 10 minutiga, kui soodat ei lisa, kulub selleks 30 minutit. Vaata saatest, mis toiduteadlane Kaarel sooda kasutamise kohta ütleb.


Koostisosad

4-le 

3-4 keskmist toorest peeti
1 brokoli (350 g)
4 küüslauguküünt
250 g kuivatatud kikerherneid - 8 tundi vees leotatud
1 sl koriandriseemneid + 2 tl jahvatatud vürtsköömneid + 0,5 tl kurkumit + 0,5 tl jahvatatud cayenne’ pipart
370 g Farmi 10% Kreeka jogurtit
soola ja pipart
küpsetamiseks viinamarjaseemneõli
viimistlemiseks 3 sl väärisoliiviõli ja peotäis värsket münti

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Pese peedid hoolikalt ja lõika koos koorega sektoriteks. Viiluta küüslauguküüned. Lõika brokoli õisikuteks.
  2. Pane peedisektorid ja küüslauk küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi ühele poolele - teisele läheb hiljem küpsema brokkoli. Nirista peetidele korralik lurakas õli, keeruta juurde soola ja pipart. Sega kätega läbi ja suska ahju ülemisele siinile 40 minutiks küpsema. Sega paar korda läbi selle aja jooksul.
  3. NB! Selle küpsemist kiirendava sooda nipi võid vahele jätta:

Üleöö leotatud kikerherned kurna ja heida poti põhja, lisa 0,5 teelusikatäit soodat. Kuumuta kikerherneid koos soodaga kuivalt kolm minutit, neid pidevalt segades.

  1. Vala peale 1,5 liitrit vett, lase keema tõusta ja riisu tekkiv vaht. Keeda madalal kuumusel 10-30 minutit, kuni kikerherned on pehmed, kuid hoiavad veel oma kuju. Kurna.
  2. Kui peet poolpehme, säti brokoliõisikud plaadi teisele poolele, lisa sorts õli ja sega läbi. Pane plaat tagasi ahju ülemisele siinile, kuniks brokoli krõmpsküpseks saab.
  3. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel vürtsid lurakas õlis pidevalt segades minut. Lisa kikerherned. Pidevalt segades ja vajadusel kuumust tõstes rösti kikerherned kuldseks.
  4. Määri Kreeka jogurt ühtlaselt serveerimisalusele. Laota peale peet ja brokoli, neile pudista kikerherned. Nõrista peale väärisoliiviõli ja soputa üle mündilehtedega.

Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee