Retseptid
Otsi retsepte

Kohvimaitseline toorjuustukook

Elina Sildre

Koostisosad

põhi:
150 g digestive või kaeraküpsiseid
50 g FARMI võid

Täidis:

500 g FARMI toorjuustu
3 suurt toasooja muna
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 sl jahu
2 sl lahustuva kohvi pulbrit + 2 sl piima (või kohvilikööri)
1.5 dl FARMI 35% koort
Peale:
2 dl FARMI 35% rõõska koort
1,5 sl suhkrut
Kaunistuseks röstitud mandlilaaste

Valmistamine

Kohvikook
Sulata või ja sega purustatud küpsistega. Vooderda 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga (või aitab paberil vormi küljes püsida). Suru küpsisepuru vormi põhja.
Sega toasoe toorjuust suhkru ja vanillisuhkruga. Klopi ükshaaval juurde munad. Sõelu hulka jahu. Sega kohvipulber 2 sl kuuma veega ja sega toorjuustusegu hulka. Viimasena lisa vahustatud rõõsk koor. Sega täidis ühtlaseks ja vala küpsisepõhjale. Küpseta 160-kraadises ahju keskosas umbes 55 minutit. Lase valmis koogil jahtuda ning hoia enne serveerimist vähemalt 2 tundi kuni üleöö külmkapis. Enne serveerimist kaunista kook magusa vahukoore ja röstitud mandlilaastudega.

Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee