See kook ei sisalda nisujahu ning sisaldab selle asemel hoopis täisterast kaerahelbeid, mis kohviveskiga peeneks jahuks jahvatatud. Kui kohviveski puudub, jahvata helbed köögikombainis.
Maitselt jääb kook meeldiva kondenspiimase maitsega, kuigi see komponent retseptis puudub, siis seda maitset aitab tekitada hoopis valge šokolaad.
Põhi:
200 g täisterakaerahelbeid
3 sl tuhksuhkrut
75 g võid
1 sl külma vett
1 muna
Täidis:
300 g toasooja toorjuustu
75 g suhkrut
200 ml rööska koort (35%)
2 muna
50 g valget šokolaadi
Jahvata kaerahelbed kohviveskis või köögikombainis jahuks. Pane kaussi ning lisa tuhksuhkur ja või, näpi purutaoliseks massiks ning sega siis juurde ülejäänud ained. Suru tainas võiga määritud lahtikäiva vormi (20-21cm) põhja ja äärtele.
Sega toorjuust suhkruga lahti, lisa rõõsk koor ning sega seni, kuni saad ühtlase segu. Lisa segades juurde munad. Haki šokolaad veidi väiksemateks tükkideks ning sega kergelt toorjuustusegusse. Vala segu vormi. Küpseta kooki 170 kraadi juures 1 tund. Lülita ahi välja ning lase seejärel tunnike suletud ahjuuksega ahjus järelküpseda. Seejärel aseta kook jahedasse ning lase kuni järgmise päevani maitsestuda.