Ahjukartulid
6

Rosmariinised krõbedad ahjukartulid sobivad lambaprae kõrvale kui valatult.
Koostisosad
1,2 kg | väikeseid kollaseid kartuleid |
4 sl | peenekshakitud rosmariini |
4 | küüslauguküünt |
100-150 g |
![]() Koorevõi 82 %, 150 g
|
soola ja pipart |
Valmistamine
- Pane koorega kartulid soolaga maitsestatud keevasse vette ja keeda olenevalt kartulite suurusest 10-15 minutiga poolküpseks.
- Kurna, auruta kuivaks, kalla küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajuta klaasi või kruusi põhjaga lapikuks.
- Sulata väikses kastrulis või, lisa purustatud küüslauguküüned ja rosmariin, maitsesta soola-pipraga ja jäta ootele.
- Kui oled lambakintsu ahjust välja võtnud, tõsta ahju kuumus 220 kraadini.
- Pintselda kartulitele rosmariinivõi ja küpseta ahju ülemisel siinil 15-20 minutiga kuldseks.