Ahjukartulid

6
Retsept: Rita Osa

Rosmariinised krõbedad ahjukartulid sobivad lambaprae kõrvale kui valatult.

Koostisosad

1,2 kg väikeseid kollaseid kartuleid
4 sl peenekshakitud rosmariini
4 küüslauguküünt
100-150 g
Koorevõi 82%
Koorevõi 82 %, 150 g
soola ja pipart

Valmistamine

  1. Pane koorega kartulid soolaga maitsestatud keevasse vette ja keeda olenevalt kartulite suurusest 10-15 minutiga poolküpseks.
  2. Kurna, auruta kuivaks, kalla küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajuta klaasi või kruusi põhjaga lapikuks.
  3. Sulata väikses kastrulis või, lisa purustatud küüslauguküüned ja rosmariin, maitsesta soola-pipraga ja jäta ootele.
  4. Kui oled lambakintsu ahjust välja võtnud, tõsta ahju kuumus 220 kraadini.
  5. Pintselda kartulitele rosmariinivõi ja küpseta ahju ülemisel siinil 15-20 minutiga kuldseks.