Ahjukõrvits
Koostisosad
| 1,2 kg | kõrvitsat |
| 3 | küüslauguküünt |
| 150 g (1 tops) |
Toorjuust murulauguga, 150 g
, toasooja |
| 75-100 g | riivitud juustu |
| pool | suvikõrvitsat |
| soola, pipart | |
| parmesani | |
| oliiviõli |
Valmistamine
- Koori kõrvits, eemalda sisu ja seemned ning lõika siis seejärel u 1,5cm paksusteks viiludeks ning laota need Küpsetupaberiga kaetud ahjuplaadile.
- Poolita küüslauguküüned ning hõõru nende lõikepooltega kokku kõrvitsaviilud.
- Määri peale toorjuust ning raputa üle riivitud juustuga.
- Seejärel laota peale õhukesteks viiludeks lõigatud suvikõrvitsaviilud.
- Maitsesta soola ja pipraga ning küpseta 180 kraadi juures u 35 min.
- Pärast valmimist raputa peale parmesani ja piserda üle oliiviõliga.



