Ahjukõrvits

Koostisosad
1,2 kg | kõrvitsat |
3 | küüslauguküünt |
150 g (1 tops) |
![]() Toorjuust murulauguga, 150 g
, toasooja |
75-100 g | riivitud juustu |
pool | suvikõrvitsat |
soola, pipart | |
parmesani | |
oliiviõli |
Valmistamine
- Koori kõrvits, eemalda sisu ja seemned ning lõika siis seejärel u 1,5cm paksusteks viiludeks ning laota need Küpsetupaberiga kaetud ahjuplaadile.
- Poolita küüslauguküüned ning hõõru nende lõikepooltega kokku kõrvitsaviilud.
- Määri peale toorjuust ning raputa üle riivitud juustuga.
- Seejärel laota peale õhukesteks viiludeks lõigatud suvikõrvitsaviilud.
- Maitsesta soola ja pipraga ning küpseta 180 kraadi juures u 35 min.
- Pärast valmimist raputa peale parmesani ja piserda üle oliiviõliga.