Ahjukõrvits

Retsept: Ragne Värk

Koostisosad

1,2 kg kõrvitsat
3 küüslauguküünt
150 g (1 tops)
Toorjuust murulauguga, 150 g
Toorjuust murulauguga, 150 g
, toasooja
75-100 g riivitud juustu
pool suvikõrvitsat
soola, pipart
parmesani
oliiviõli

Valmistamine

  1. Koori kõrvits, eemalda sisu ja seemned ning lõika siis seejärel u 1,5cm paksusteks viiludeks ning laota need Küpsetupaberiga kaetud ahjuplaadile.
  2. Poolita küüslauguküüned ning hõõru nende lõikepooltega kokku kõrvitsaviilud.
  3. Määri peale toorjuust ning raputa üle riivitud juustuga.
  4. Seejärel laota peale õhukesteks viiludeks lõigatud suvikõrvitsaviilud.
  5. Maitsesta soola  ja  pipraga ning küpseta 180 kraadi juures u 35 min.
  6. Pärast valmimist raputa peale parmesani ja piserda üle oliiviõliga.