Eriti kalorivaene vale-pasha

Vürtsikiludega vürtsitatud tarretis, mille võid laual serveerida kui pashat. Fotol olev tarretis on tehtud munakujulistes vormides.
Koostisosad
200 g |
![]() Skyr maitsestamata, 400 g
|
1 dl |
![]() Piim 2,5%, 1 l
|
6 lehte | želatiini |
200 g | vürtsikilusid |
maitsestamiseks | soola |
Valmistamine
- Pane želatiinilehed külma piima sisse 5 minutiks ligunema. Tõsta keskmisele tulele ja lase piimal kuumeneda, et želatiinilehed sulaksid.
- Sega pidevalt ja kui želatiinilehed on sulanud, tõsta tulelt.
- Pane piima sisse skyr ja 4 tükeldatud vürtsikilu, püreesta ühtlaseks.
- Vajadusel maitsesta soolaga.
- Kalla tarretis ühte suuremasse või väiksematesse vormidesse. Aseta vormi(de) põhja, tihedalt teineteise vastu vürtsikilud.
- Kalla peale valmis saanud kuum mass ja jäta ööseks jahedasse tarretuma.