Eriti kalorivaene vale-pasha
Vürtsikiludega vürtsitatud tarretis, mille võid laual serveerida kui pashat. Fotol olev tarretis on tehtud munakujulistes vormides.
Koostisosad
| 200 g |
Skyr maitsestamata, 400 g
|
| 1 dl |
Piim 2,5%, 1 l
|
| 6 lehte | želatiini |
| 200 g | vürtsikilusid |
| maitsestamiseks | soola |
Valmistamine
- Pane želatiinilehed külma piima sisse 5 minutiks ligunema. Tõsta keskmisele tulele ja lase piimal kuumeneda, et želatiinilehed sulaksid.
- Sega pidevalt ja kui želatiinilehed on sulanud, tõsta tulelt.
- Pane piima sisse skyr ja 4 tükeldatud vürtsikilu, püreesta ühtlaseks.
- Vajadusel maitsesta soolaga.
- Kalla tarretis ühte suuremasse või väiksematesse vormidesse. Aseta vormi(de) põhja, tihedalt teineteise vastu vürtsikilud.
- Kalla peale valmis saanud kuum mass ja jäta ööseks jahedasse tarretuma.



