Kartuli kodujuustuvorm
Koostisosad
| 1 kg | kartuleid (koorimata kogus) |
| 50 g |
Koorevõi 82 %, 150 g
|
| 2 | muna |
| 0,5-1 dl | Farmi rõõska koort (35%) |
| 3 sl | hakitud murulauku |
| 100 g | suitsupeekoniviile |
| 150 g |
Klassikaline kodujuust 2%, 330 g
|
| 200 g |
Köögitoorjuust, 400 g
, toasooja |
| 150 g | riivitud juustu |
| soola |
Valmistamine
- Keeda kooritud kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta.
- Tambi pudrunuiaga kartulid püreeks, lisa segades juurde või , munad, rõõsk koor, murulauk ning maitsesta soolaga.
- Prae peekoniviilud pannil krõbedaks.
- Mikserda omavahel püreeks kodujuust ning toorjuust.
- Määri ahjuvormi (Ø24cm) põhi võiga ning lao vormi kihiti: kartulipüree, peekoniviilud, kodujuustusegu. Kata riivitud juustuga.
- Küpseta 180 kraadi juures 30-40 min.



