Kartuli kodujuustuvorm

Koostisosad
1 kg | kartuleid (koorimata kogus) |
50 g |
![]() Koorevõi 82 %, 150 g
|
2 | muna |
0,5-1 dl | Farmi rõõska koort (35%) |
3 sl | hakitud murulauku |
100 g | suitsupeekoniviile |
150 g |
![]() Klassikaline kodujuust 2%, 330 g
|
200 g |
![]() Köögitoorjuust, 400 g
, toasooja |
150 g | riivitud juustu |
soola |
Valmistamine
- Keeda kooritud kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta.
- Tambi pudrunuiaga kartulid püreeks, lisa segades juurde või , munad, rõõsk koor, murulauk ning maitsesta soolaga.
- Prae peekoniviilud pannil krõbedaks.
- Mikserda omavahel püreeks kodujuust ning toorjuust.
- Määri ahjuvormi (Ø24cm) põhi võiga ning lao vormi kihiti: kartulipüree, peekoniviilud, kodujuustusegu. Kata riivitud juustuga.
- Küpseta 180 kraadi juures 30-40 min.