Kevadiselt kerge kana Kreeka jogurti kastmes
Koostisosad
| võrdses koguses |
Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
Hapendatud Pett 0,2%, 1 kg
|
| olenavalt sööjate arvust | kanarindasid (tavalisse ahjuvormi mahub lähedalt umbes neli fileed) |
| küüslaugupulbrit | |
| paprikapulbrit | |
| soovi korral kuivatatud peterselli ja tilli | |
| soola, pipart | |
| 200 g | Cheddar riivjuustu |
| mõned peekoniviilud (krõbedaks lastud ja puruks tehtuna) |
Valmistamine
- aseta fileed suurde kaussi
- vala peale jogurt, pett ja kõik maitseained (kogused sõltuvad sellest, mitut fileed kasutada, aga marinaad peaks fileed ilusti ära katma)
- mudi marinaad liha sisse ning aseta kauss kaetuna vähemalt 2 tunniks külmkappi
- eelkuumuta ahi 180 kraadini
- vala kausist kana koos marinaadiga ahjuvormi ning raputa peale 200 g riivjuustu
- aseta vorm ahju ning lase kanal ca 30 min küpseda (valmis lihal peaks peaks sisetemperatuur olema 75 kraadi)
- pärast ahjust eemaldamist kata vorm fooliumiga ning lase lihal veel 10 minutit rahuneda
- samal ajal sega kokku oma lemmiksalat
- serveeri koos krõbeda ja salatiga.



