Kevadiselt kerge kana Kreeka jogurti kastmes

Retsept: Liis Taras

Koostisosad

võrdses koguses
Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
 
Hapendatud Pett 0,2%, 1 kg
Hapendatud Pett 0,2%, 1 kg
olenavalt sööjate arvust  kanarindasid (tavalisse ahjuvormi mahub lähedalt umbes neli fileed)
küüslaugupulbrit
paprikapulbrit
soovi korral kuivatatud peterselli ja tilli
soola, pipart
200 g Cheddar riivjuustu
mõned peekoniviilud (krõbedaks lastud ja puruks tehtuna)

Valmistamine

  1. aseta fileed suurde kaussi
  2. vala peale jogurt, pett ja kõik maitseained (kogused sõltuvad sellest, mitut fileed kasutada, aga marinaad peaks fileed ilusti ära katma)
  3. mudi marinaad liha sisse ning aseta kauss kaetuna vähemalt 2 tunniks külmkappi
  4. eelkuumuta ahi 180 kraadini
  5. vala kausist kana koos marinaadiga ahjuvormi ning raputa peale 200 g riivjuustu
  6. aseta vorm ahju ning lase kanal ca 30 min küpseda (valmis lihal peaks peaks sisetemperatuur olema 75 kraadi)
  7. pärast ahjust eemaldamist kata vorm fooliumiga ning lase lihal veel 10 minutit rahuneda
  8. samal ajal sega kokku oma lemmiksalat
  9. serveeri koos krõbeda ja salatiga.