Kilutort kodujuustuga

Retsept: Liis Taras

Mis võiks olla veel eestipärasem roog kui kilutort musta leivaga? Just, mitte midagi. See siin on tõeline klassik, mille valmistamine käib 1, 2, 3! Soovitame tordi valmis meisterdada juba täna õhtul, et ta saaks üleöö külmkapis mõnusalt tõmmata.

Koostisosad

2 pk vürtsikilu
400 g
Toorjuust maitsestamata, 150 g
Toorjuust maitsestamata, 150 g
1,5 pk musta leiba
5 keedetud muna
peotäis tilli
peotäis murulauku
3-4 spl Farmi hapukoort
3-4 spl majoneesi
1 pk
Klassikaline kodujuust 2%, 330 g
Klassikaline kodujuust 2%, 330 g
sool
1 pk vutimune

Valmistamine

  1. Purusta vürtsikilu, muna ja toorjuust saumikseriga pasteediks.
  2. Lisa pasteedile maitse järgi majoneesi, hapukoort, tilli, murulauku, soola ja sega.
  3. Määre võiks jääda pigem vedelapoolne, muidu on oht, et tort jääb kuivaks.
  4. Leivalt lõika ära ääred. Lao kiht leiba, määri peale segu, siis kodujuust, jälle leib, segu, kodujuust jne. Kõige pealmine kiht segu.
  5. Kaunista vutimunade, järelejäänud maitserohelise ja muu meelepärasega.
  6. Pane võileivatort külmkappi vähemalt 4-tunniks imenduma.