Kodujuustu-seenelasanje
12-14
Koostisosad
| 330 g |
Klassikaline kodujuust 2%, 330 g
|
| 500 g |
Hapukoor 20%, 500 g
|
| 1 | muna |
| 4 | mozzarellapalli |
| 180 g | parmesani või muud kõva juustu |
| 400-600 g | seened (portobello šampinjonid vms) |
| 2 | sibulat |
| 4 | küüslauguküünt |
| killuke |
Koorevõi 82 %, 150 g
|
| sorts | oliiviõli |
| peotäis | hakitud tüümiani |
| 1 oks | hakitud rosmariini |
| soola | |
| pipart |
Valmistamine
- Puhasta ja haki seened, sibul ja küüslauk.
- Lisa pannile killuke Farmi koorevõid ja sorts oliiviõli.
- Kuumuta pannil keskmisel kuumusel paar minutit hakitud sibulat ja küüslauku ning siis lisa seened.
- Sega läbi. Hauta aeg-ajalt segades segu kuni vedelik on seentest eraldunud ja seened hakkavad äärtest kergelt pruunistuma.
- Sega juurde hakitud ürdid, maitsesta soola-pipraga ja hauta veel mõned minutid.
- Samal ajal sega suures kausis omavahel kodujuust, hapukoor, lahtiklopitud muna ja riivitud parmesan.
- Rebi väiksemateks tükkideks mozzarella.
- Kata ahjuvormi põhi õhukese seene-sibulaseguga. Aseta peale lasanjeplaadid.
- Lisa uus kiht seenesegu, sinna peale kodujuustusegu ja mozzarella ja kõige lõpuks kiht lasanjeplaate.
- Korda veelkord tegevust. Viimase kihi lõpetab kodujuustusegu ja mozzarella, millele lisa veel ekstra tüümianioksad.
- Kata vorm fooliumiga ning aseta see tunnikeseks 180 kraadisse ahju küpsema.
- 10 minutit enne küpsemisaja lõppu eemalda foolium ja lase lasenja pealt kuldseks küpseda.
- Enne serveerimist lase lasanjel 10 minutit vormis taheneda. Serveeri värske salatiga.



