Kodujuustu-seenelasanje

12-14

Koostisosad

330 g
Klassikaline kodujuust 2%, 330 g
Klassikaline kodujuust 2%, 330 g
500 g
Hapukoor 20%, 500 g
Hapukoor 20%, 500 g
1 muna
4 mozzarellapalli
180 g parmesani või muud kõva juustu
400-600 g seened (portobello šampinjonid vms)
2 sibulat
4 küüslauguküünt
killuke
Koorevõi 82%
Koorevõi 82 %, 150 g
sorts oliiviõli
peotäis hakitud tüümiani
1 oks hakitud rosmariini
soola
pipart

Valmistamine

  1. Puhasta ja haki seened, sibul ja küüslauk.
  2. Lisa pannile killuke Farmi koorevõid ja sorts oliiviõli.
  3. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel paar minutit hakitud sibulat ja küüslauku ning siis lisa seened.
  4. Sega läbi. Hauta aeg-ajalt segades segu kuni vedelik on seentest eraldunud ja seened hakkavad äärtest kergelt pruunistuma.
  5. Sega juurde hakitud ürdid, maitsesta soola-pipraga ja hauta veel mõned minutid.
  6. Samal ajal sega suures kausis omavahel kodujuust, hapukoor, lahtiklopitud muna ja riivitud parmesan.
  7. Rebi väiksemateks tükkideks mozzarella.
  8. Kata ahjuvormi põhi õhukese seene-sibulaseguga. Aseta peale lasanjeplaadid.
  9. Lisa uus kiht seenesegu, sinna peale kodujuustusegu ja mozzarella ja kõige lõpuks kiht lasanjeplaate.
  10. Korda veelkord tegevust. Viimase kihi lõpetab kodujuustusegu ja mozzarella, millele lisa veel ekstra tüümianioksad.
  11. Kata vorm fooliumiga ning aseta see tunnikeseks 180 kraadisse ahju küpsema.
  12. 10 minutit enne küpsemisaja lõppu eemalda foolium ja lase lasenja pealt kuldseks küpseda.
  13. Enne serveerimist lase lasanjel 10 minutit vormis taheneda. Serveeri värske salatiga.