Koorene puravikupasta

Koostisosad

värske või valmis(muna)pasta
400 ml
Köögikoor 15%, 400 ml
Köögikoor 15%, 400 ml
100 g
Toorjuust maitsestamata, 150 g
Toorjuust maitsestamata, 150 g
sorts oliiviõli
50 g
Koorevõi 82%
Koorevõi 82 %, 150 g
ca 35 g kuivatatud puravikke, leotada 0,5 l kuumas vees (vedelik alles jätta)
0,5 l puravikuleent
1 küüslauguküüs, purustatud
1 šalottsibul, peeneks hakitud
peotäis tilli, peterselli või karulauku
100 g parmesani
soola, pipart

Valmistamine

  1. Kui teed pasta ise: valmista pasta, jäta 20 minutiks kuivama. Kui kasutad valmispastat, keeda see vastavalt pakil olevatele juhistele alles pärast kastme valmimist.
  2. Pane seened kaussi ning kata need 2 klaasi kuuma veega ning jäta 20 minutiks likku.Sulata keskmisel kuumusel pannil või, lisa sibulad ja hauta ca 5 min kuni ääred hakkavad pruuniks muutuma.
  3. Lisa küüslauk ja prae veel 2 min.
  4. Lisa seened, sool ja pipar ning hauta 2 min.
  5. Lisa puravikuleem ning keeda see madalal kuumusel maha, umbes 10 min.
  6. Vala pannile koor ja toorjuust, sega läbi ja kuumuta 2 min, kuid ära lase keema.
  7. Lisa hakitud maitseroheline ja 50 g parmesani.
  8. Keeda pasta al dente ning sega kastmega läbi, lase veidi tõmmata.
  9. Serveerimisel lisa veel parmesani ja maitserohelist.