Koorene puravikupasta
Koostisosad
| värske või valmis(muna)pasta | |
| 400 ml |
Köögikoor 15%, 400 ml
|
| 100 g |
Toorjuust maitsestamata, 150 g
|
| sorts | oliiviõli |
| 50 g |
Koorevõi 82 %, 150 g
|
| ca 35 g | kuivatatud puravikke, leotada 0,5 l kuumas vees (vedelik alles jätta) |
| 0,5 l | puravikuleent |
| 1 | küüslauguküüs, purustatud |
| 1 | šalottsibul, peeneks hakitud |
| peotäis | tilli, peterselli või karulauku |
| 100 g | parmesani |
| soola, pipart |
Valmistamine
- Kui teed pasta ise: valmista pasta, jäta 20 minutiks kuivama. Kui kasutad valmispastat, keeda see vastavalt pakil olevatele juhistele alles pärast kastme valmimist.
- Pane seened kaussi ning kata need 2 klaasi kuuma veega ning jäta 20 minutiks likku.Sulata keskmisel kuumusel pannil või, lisa sibulad ja hauta ca 5 min kuni ääred hakkavad pruuniks muutuma.
- Lisa küüslauk ja prae veel 2 min.
- Lisa seened, sool ja pipar ning hauta 2 min.
- Lisa puravikuleem ning keeda see madalal kuumusel maha, umbes 10 min.
- Vala pannile koor ja toorjuust, sega läbi ja kuumuta 2 min, kuid ära lase keema.
- Lisa hakitud maitseroheline ja 50 g parmesani.
- Keeda pasta al dente ning sega kastmega läbi, lase veidi tõmmata.
- Serveerimisel lisa veel parmesani ja maitserohelist.



