Kreemised herned peekoniga
See on täiesti iseseisva roa eest. Herned, toorjuust ja peekon moodustavad ideaalse koosluse. Pošeeritud muna on veel kirsiks tordil!
Koostisosad
| 2 | muna |
| 1 sl | äädikat |
| 300 g | herneid (külmutatud) |
| soola, pipart, oliiviõli | |
| 4 | suitsupeekoniviilu |
| 4 sl |
Toorjuust murulauguga, 150 g
|
| 1 tl | värsket hakitud tüümiani |
Valmistamine
- Esmalt valmista pošeeritud munad: aja vesi potis keema, lisa äädikas ning löö muna vette.
- Keeruta lusikaga vette väike keeris.
- Keeda 2-3 minutit ning aseta seejärel majapidamispaberile nõrguma. Valmista samamoodi ka teine muna.
- Keeda herneid soolaga maitsestatud vees paar minutit, nõruta.
- Haki peekoniviilud väikesteks tükkideks ning kuumuta neid pannil kuni rasv on piisavalt välja sulanud, siis lisa pannile herned.
- Kuumuta hetk ning lisa toorjuust. Tõsta pann tulelt ning sega toorjuustu hernestega, kuni see on sulanud.
- Lisa tüümian ning serveeri koheselt koos pošeeritud munaga.
- Raputa veel peale musta pipart ja pisut oliiviõli.



