Krepid peekoni-seenetäidisega
Kreemjas peekoni-seenetäidis õhukese krepi vahel – sõrmi limpsima panev pannukas on korralik kõhutäide, mis koos toorsalatiga sobilik isegi kergeks lõunaks. Ülejäänud krepid võib moosiga kaetult kõhtu järele lennutada.
Koostisosad
| 3 | M-suuruses muna |
| 4 dl | nisujahu |
| 5 dl |
Täispiim 3,6%- 4,2 %, 2 l
|
| 1 tl | soola |
| 0,5 dl | mullivett |
| praadimiseks | võid ja viinamarjaseemneõli |
Täidis |
|
| 150 g | peekoniviile |
| 300 g | portobello seeni |
| 50 g | beebispinatit |
| peotäis | hakitud murulauku |
| 2 | küüslauguküünt |
| 2-3 dl |
Köögitoorjuust, 400 g
|
| soola, musta pipart |
Valmistamine
- Klopi munad kausis lahti.
- Läbi sõela hakka lisama jahu vaheldumisi piimaga, segu pidevalt vispliga kloppides, et tainasse ei jääks tükke.
- Maitsesta soolaga. Kui võimalik, jäta tainas pooleks tunniks seisma, et jahu saaks paisuda.
- Sega tainasse mullivesi – see aitab kaasa krõbedama ääre küpsemisele.
- Kuumuta pannil või ja õli segu – rohkem rasva annab krõbedama äärega krepid.
- Vala kulbitäis tainast panni keskele ja panni kallutades lase tainal valguda ühtlaselt ümmarguseks pannukaks. Prae mõlemalt poolelt kuldpruuniks.
- Puhasta pann paberiga enne järgmise krepi küpsetamist.
- Täidis:
- Lõika peekoniviilud tükkideks ja pane külmale pannile.
- Kuumuta pann keskmisel kuumusel ja lase peekonirasval aeg-ajalt segades sulama hakata.
- Samal ajal haki koredalt portobellod.
- Kui peekon kergelt pruunistunud, viska seened sekka pannile. Lisa viilutatud või purustatud küüslauk.rae seeni segades, kuni kergelt pruunistuvad.
- Heida juurde spinat ja lase sel segades närtsida. Lisa köögitoorjuust, maitsesta täidis soola ja pipraga, keeruta juurde murulauk ja jaota täidis nelja krepi ühele poolele.
- Tõsta teine krepipool tekina peale ja söö kuumalt.



