Krepid peekoni-seenetäidisega

Retsept: Rita Osa

Kreemjas peekoni-seenetäidis õhukese krepi vahel – sõrmi limpsima panev pannukas on korralik kõhutäide, mis koos toorsalatiga sobilik isegi kergeks lõunaks. Ülejäänud krepid võib moosiga kaetult kõhtu järele lennutada.

Koostisosad

3 M-suuruses muna
4 dl nisujahu
5 dl
Täispiim 3,6%- 4,2 %, 2 l
Täispiim 3,6%- 4,2 %, 2 l
1 tl soola
0,5 dl mullivett
praadimiseks võid ja viinamarjaseemneõli

Täidis

150 g peekoniviile
300 g portobello seeni
50 g beebispinatit
peotäis hakitud murulauku
2 küüslauguküünt
2-3 dl
Köögitoorjuust, 400 g
Köögitoorjuust, 400 g
soola, musta pipart

Valmistamine

  1. Klopi munad kausis lahti.
  2. Läbi sõela hakka lisama jahu vaheldumisi piimaga, segu pidevalt vispliga kloppides, et tainasse ei jääks tükke.
  3. Maitsesta soolaga. Kui võimalik, jäta tainas pooleks tunniks seisma, et jahu saaks paisuda.
  4. Sega tainasse mullivesi – see aitab kaasa krõbedama ääre küpsemisele.
  5. Kuumuta pannil või ja õli segu – rohkem rasva annab krõbedama äärega krepid.
  6. Vala kulbitäis tainast panni keskele ja panni kallutades lase tainal valguda ühtlaselt ümmarguseks pannukaks. Prae mõlemalt poolelt kuldpruuniks.
  7. Puhasta pann paberiga enne järgmise krepi küpsetamist.
  8. Täidis:
  9. Lõika peekoniviilud tükkideks ja pane külmale pannile.
  10. Kuumuta pann keskmisel kuumusel ja lase peekonirasval aeg-ajalt segades sulama hakata.
  11. Samal ajal haki koredalt portobellod.
  12. Kui peekon kergelt pruunistunud, viska seened sekka pannile. Lisa viilutatud või purustatud küüslauk.rae seeni segades, kuni kergelt pruunistuvad.
  13. Heida juurde spinat ja lase sel segades närtsida. Lisa köögitoorjuust, maitsesta täidis soola ja pipraga, keeruta juurde murulauk ja jaota täidis nelja krepi ühele poolele.
  14. Tõsta teine krepipool tekina peale ja söö kuumalt.