Krevetid kookose kastmes

Koostisosad
200 g | kooritud krevette |
0,5 | paprikat |
1/4 | konservtomateid (tükeldatud) |
0,5 purki | kookospiima |
0,5 tassi |
![]() Toorjuust maitsestamata, 150 g
|
veidi | kana- või köögiviljapuljongit |
1/4 | hakitud sibulat |
2 | küüslauguküünt |
0,5 | tšillikauna |
värsket basiilikut, koriandrit ja peterselli | |
1 tl | laimimahla |
0,5 tl | jahvatatud ingverit |
0,5 tl | paprikapulbrit |
õli | |
soola ja musta pipart |
Valmistamine
- Sega kausis kokku krevetid koos 0,5 tl õli, ühe hakitud küüslauguküüne, näpuotsatäie soola ja pipraga. Jäta marineerima selleks ajaks kui köögivilju valmistad.
- Kuumuta pannil õli ja prae seal hakitud sibulat ja tükeldatud paprikat 3 minutit.
- Lisa 1 hakitud küüslauguküüs ja prae veel veidi.
- Lisa tomatikonserv (tükeldatud tomatid), hakitud basiilik, koriander ja petersell. Lase paar minutit pliidil olla ja seejärel tõsta kõrvale.
- Kuumuta pannil õli ja prae marinaadis seisnud krevette mõned minutid.
- Võta kõrvale tõstetud tomatisegu ja sega sinna hulka kookospiim, toorjuust, puljong, laimimahl, ingver, paprikapulber, sool ja pipar. Blenderda ühtlaseks (kasuta blenderit või saumiksrit).
- Tõsta köögiviljasegu kaussi. Lisa juurde praetud krevetid. Sega läbi.
- Serveeri riisi või nuudlitega. Kaunista tšillipipraga.
- http://nellublog.blogspot.com/