Krevetid kookose kastmes

Retsept: Nele toidublogi

Koostisosad

200 g kooritud krevette
0,5 paprikat
1/4 konservtomateid (tükeldatud)
0,5 purki kookospiima
0,5 tassi
Toorjuust maitsestamata, 150 g
Toorjuust maitsestamata, 150 g
veidi kana- või köögiviljapuljongit
1/4 hakitud sibulat
2 küüslauguküünt
0,5 tšillikauna
värsket basiilikut, koriandrit ja peterselli
1 tl laimimahla
0,5 tl jahvatatud ingverit
0,5 tl paprikapulbrit
õli
soola ja musta pipart

Valmistamine

  1. Sega kausis kokku krevetid koos 0,5 tl õli, ühe hakitud küüslauguküüne, näpuotsatäie soola ja pipraga. Jäta marineerima selleks ajaks kui köögivilju valmistad.
  2. Kuumuta pannil õli ja prae seal hakitud sibulat ja tükeldatud paprikat 3 minutit.
  3. Lisa 1 hakitud küüslauguküüs ja prae veel veidi.
  4. Lisa tomatikonserv (tükeldatud tomatid), hakitud basiilik, koriander ja petersell. Lase paar minutit pliidil olla ja seejärel tõsta kõrvale.
  5. Kuumuta pannil õli ja prae marinaadis seisnud krevette mõned minutid.
  6. Võta kõrvale tõstetud tomatisegu ja sega sinna hulka kookospiim, toorjuust, puljong, laimimahl, ingver, paprikapulber, sool ja pipar. Blenderda ühtlaseks (kasuta blenderit või saumiksrit).
  7. Tõsta köögiviljasegu kaussi. Lisa juurde praetud krevetid. Sega läbi.
  8. Serveeri riisi või nuudlitega. Kaunista tšillipipraga.
  9. http://nellublog.blogspot.com/