Krõbeda kattega koha koorekastmes

Retsept: Liis Taras

Koostisosad

2 suurt või neli väikest kohafileed
4 spl
Koorevõi 82%
Koorevõi 82 %, 150 g
2 küünt küüslauku (purustatud)
1 dl pankot
soola, pipart

Kastme jaoks

3 spl
Koorevõi 82%
Koorevõi 82 %, 150 g
3 spl maisitärklist
400 ml
Köögikoor 15%, 400 ml
Köögikoor 15%, 400 ml
3 spl parmesani juustu
soola, pipart

Serveerimiseks

maitserohelist

Valmistamine

1. Määri ahjuvorm võiga ja aseta sinna kalafileed, nahk allpool.
2. Kastme jaoks sulata paksupõhjalises potis või, sega aegalaselt sisse maisitärklis. Nirista ettevaatlikult sisse koor, lisa parmesan, alanda kuumust ja jätka segamist, kuni segu on ühtlane ja paksenenud (umbes 10 min). Maitsesta soola-pipraga.
3. Sulata teisel pannil või ja pruunista selles küüslauk.
Maitsesta kala soola-pipraga ja pintselda või-küüskaugu seguga. Puista peale panko.
4. Vala fileede vahele koorekaste (kalapealsed peavad näha jääma) ja aseta kala 200-kraadisesse ahju pooleks tunniks küpsema.
5. Serveeri maitserohelise ja riisi/köögiviljadega.