Lasanje

Retsept: Erik Orgu

Koostisosad

25 g juustu
50 g suvikõrvitsat
25 g väike valge sibul
1 tl ekstra neitsioliivõli
60 g tomatipüreed
25 g
Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
65 g rasvane veisehakkliha
35 g baklažaani

Maitsestamiseks

soola
küüslauku
must pipart
kuivatatud basiilikut

Valmistamine

  1. Pane ahi sooja 180 kraadi juurde.
  2. Lõika (koorijaga) suvikõrvitsast õhuksed viilud ja baklažaanist noaga, maitsestasuvikõrvitsa viilud soolaga ja jäta kaussi seisma.
  3. Laota suvikõrvitsa ja baklazaaniviilud ahjurestile ja küpseta 3-5 minutit, et väljuks võimalikult palju vett. Lase pärast jahtuda toatemperatuuril.
  4. Senikaua haki sibul ja küüslauk ning prae pannil oliiviõlis 1-2 minutit, siis lisa hakkliha ja prae 6-8 minutit, siis lisa tomatipüree, sool, pipar ja basiilik, sega hoolikalt.
  5. Laota küpsetusvormi põhja tihedalt baklažaan, siis tomatine hakkliha, siis Kreeka jogurt, siis suvikõrvitsa viilud(tee nii palju kihte kui soovid) ja kõige peale riivitud juust või juustuviilud.
  6. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 10-15 minutit ja serveeri soojalt.
  7. Retsept on 300kcal (rasvu 21g, valke 21g, süsivesikuid 7g).