Lasanje
Koostisosad
| 25 g | juustu |
| 50 g | suvikõrvitsat |
| 25 g | väike valge sibul |
| 1 tl | ekstra neitsioliivõli |
| 60 g | tomatipüreed |
| 25 g |
Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
|
| 65 g | rasvane veisehakkliha |
| 35 g | baklažaani |
Maitsestamiseks |
|
| soola | |
| küüslauku | |
| must pipart | |
| kuivatatud basiilikut |
Valmistamine
- Pane ahi sooja 180 kraadi juurde.
- Lõika (koorijaga) suvikõrvitsast õhuksed viilud ja baklažaanist noaga, maitsestasuvikõrvitsa viilud soolaga ja jäta kaussi seisma.
- Laota suvikõrvitsa ja baklazaaniviilud ahjurestile ja küpseta 3-5 minutit, et väljuks võimalikult palju vett. Lase pärast jahtuda toatemperatuuril.
- Senikaua haki sibul ja küüslauk ning prae pannil oliiviõlis 1-2 minutit, siis lisa hakkliha ja prae 6-8 minutit, siis lisa tomatipüree, sool, pipar ja basiilik, sega hoolikalt.
- Laota küpsetusvormi põhja tihedalt baklažaan, siis tomatine hakkliha, siis Kreeka jogurt, siis suvikõrvitsa viilud(tee nii palju kihte kui soovid) ja kõige peale riivitud juust või juustuviilud.
- Küpseta ahjus 180 kraadi juures 10-15 minutit ja serveeri soojalt.
- Retsept on 300kcal (rasvu 21g, valke 21g, süsivesikuid 7g).



