Lehttainatorud lõhekreemiga
Koostisosad
| 500 g | lehttainast |
| muna (määrimiseks) | |
Täidis: |
|
| 200 g | soolalõhe |
| 400 g |
Köögitoorjuust, 400 g
|
| 4 sl |
Kreeka stiilis jogurt 10%, 370 g
|
| 2 tl | mahedat sinepit |
| 1 | sidruni riivitud koor |
| 4 sl | hakitud värsket tilli |
| purustatud musta pipart, soola, suhkrut |
Valmistamine
- Rulli vajadusel sulatatud tainas õhemaks.
- Lõika selles pikemast servast umbes 1,5cm laiused ribad ning alustades peenemast otsast rulli tainas torule (rullimisel peaks servad kergelt eelmist tainariba katma).
- Aseta rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri need pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 kraadilises pöördõhuga ahjus 10-15 minutit.
- Seejärel lase küpsetistel u 5 minutit jahtuda ning eemalda seejärel neilt toru.
- Seejärel pritsi pritskotiga ühelt poolt sisse valmistatud kreem ning toimi samamoodi ka teiselt poolt – nii on kindel, et kogu tühimik saab korralikult kreemi täis.
- Lõika lõhe väiksemateks tükkideks ja pane koos toorjuustu, crème Fraiche´I ja sinepiga kaussi. Püreesta saumikseriga ühtlaseks, maitsesta riivitud sidrunikoore, tilli, soola, suhkru ja pipraga.



