Makaronid juustuga ehk Mac ´n´ cheese

Retsept: Ragne Värk

Koostisosad

2 sl
Koorevõi 82%
Koorevõi 82 %, 150 g
2 sl jahu
500 g piima
0,5 sibulat
näpuotsatäis riivitud muskaatpähklit
200 g
Köögitoorjuust, 400 g
Köögitoorjuust, 400 g
300 g pastat
135 g suitsupeekonit
soola, pipart
100 g riivitud juustu (lisaks veidi peale raputamiseks)

Valmistamine

  1. Kastme valmistamiseks sulata või potis, lisa segades juurde jahu ning kuumuta paar minutit. Seejärel lase veidike jahtuda.
  2. Tõsta pott uuesti tulele ning lisa piim, pool sibulat ja riivitud muskaatpähkel.
  3. Kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades seni, kuni kaste muutub paksemaks.
  4. Seejärel võta kastmest sibul ja lisa piimale juurde toorjuust.
  5. Lase juustul ära sulada. Maitsesta soola ja pipraga.
  6. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees valmis vastavalt pakendil märgitud ajale, Seejärel nõruta.
  7. Prae pannil peekon küpseks ning lisa see siis kastmele.
  8. Sega valmiskeedetud pasta kokku juustukastmega, lisa kergelt segades sisse riivitud juust.
  9. Aseta pastasegu vormi, raputa peale veidi riivitud juustu ning küpseta pöördõhuga režiimil 180 kraadi juures ca 20 minutit.
  10. Lase veidi jahtuda ning serveeri.