Makaronid juustuga ehk Mac ´n´ cheese

Koostisosad
2 sl |
![]() Koorevõi 82 %, 150 g
|
2 sl | jahu |
500 g | piima |
0,5 | sibulat |
näpuotsatäis | riivitud muskaatpähklit |
200 g |
![]() Köögitoorjuust, 400 g
|
300 g | pastat |
135 g | suitsupeekonit |
soola, pipart | |
100 g | riivitud juustu (lisaks veidi peale raputamiseks) |
Valmistamine
- Kastme valmistamiseks sulata või potis, lisa segades juurde jahu ning kuumuta paar minutit. Seejärel lase veidike jahtuda.
- Tõsta pott uuesti tulele ning lisa piim, pool sibulat ja riivitud muskaatpähkel.
- Kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades seni, kuni kaste muutub paksemaks.
- Seejärel võta kastmest sibul ja lisa piimale juurde toorjuust.
- Lase juustul ära sulada. Maitsesta soola ja pipraga.
- Keeda pasta soolaga maitsestatud vees valmis vastavalt pakendil märgitud ajale, Seejärel nõruta.
- Prae pannil peekon küpseks ning lisa see siis kastmele.
- Sega valmiskeedetud pasta kokku juustukastmega, lisa kergelt segades sisse riivitud juust.
- Aseta pastasegu vormi, raputa peale veidi riivitud juustu ning küpseta pöördõhuga režiimil 180 kraadi juures ca 20 minutit.
- Lase veidi jahtuda ning serveeri.