Mannerheimi koha mädarõikavõi, aurutatud riisi ja türgi ubadega
4

Koržetsi kalaretsept oma tuntud headuses – koha Mannerheimi moodi valmib ruttu ja viib veel rutem keele alla! Vaata saatest täpselt järele, kuidas koha valmistada ja riisi kohevaks vuhvida.
Koostisosad
150 g | Farmi toasooja võid |
2-3 sl | mädarõigast |
2 sl | hakitud peterselli |
250 g | Basmati riisi |
1 kg | nahata kohafileed |
1-2 sl | paprikapulbrit |
maitse järgi | jahvatatud valget pipart ja peent meresoola |
Paneerimiseks: |
|
riivsaia | |
Praadimiseks: |
|
50-100 g | Farmi võid |
400 g | Türgi ube (Stockmann) |
25 g | Farmi võid |
soola |
Valmistamine
- Tee mädarõikavõi: hõõru või puulusikaga kergelt kohevaks, lisa mädarõigas ja petersell, klopi ühtlaseks ja jäta ootele.
Pese riis 3-5 korda läbi, kurna ja pane potti. - Vala peale 0,5 liitrit külma vett, maitsesta soolaga.
- Lase riisil kõrgel kuumusel keema tõusta, keera kuumus kohe kõige madalamale astmele ja kata pott kaanega. Lase riisil nii kaant tõstmata haududa 15-20 minutit.
- Täpseid nippe koheva riisi saamiseks vaata saatest!
- Kuni riis haudub, lõika kohafileed ühesuurusteks portsjontükkideks, maitsesta mõlemalt poolt paprikapulbri, soola ja valge pipraga.
- Keeruta kalatükid üleni riivsaias ja prae keskmisel kuumusel võis mõlemalt poolt kuldpruuniks.
- Keeda türgi oad kergelt soolaga maitsestatud vees poolkrõmpsuks, kurna ja sega läbi võiga.
- Serveerides tõsta Mannerheimi kohale mädarõikavõid ja paku kõrvale kohevat riisi ja türgi ube.