Mannerheimi koha mädarõikavõi, aurutatud riisi ja türgi ubadega
4
Koržetsi kalaretsept oma tuntud headuses – koha Mannerheimi moodi valmib ruttu ja viib veel rutem keele alla! Vaata saatest täpselt järele, kuidas koha valmistada ja riisi kohevaks vuhvida.
Koostisosad
| 150 g | toasooja
Koorevõi 82 %, 150 g
|
| 2-3 sl | mädarõigast |
| 2 sl | hakitud peterselli |
| 250 g | Basmati riisi |
| 1 kg | nahata kohafileed |
| 1-2 sl | paprikapulbrit |
| maitse järgi | jahvatatud valget pipart ja peent meresoola |
Paneerimiseks: |
|
| riivsaia | |
Praadimiseks: |
|
| 50-100 g |
Koorevõi 82 %, 150 g
|
| 400 g | Türgi ube |
| 25 g |
Koorevõi 82 %, 150 g
|
| soola |
Valmistamine
- Tee mädarõikavõi: hõõru või puulusikaga kergelt kohevaks, lisa mädarõigas ja petersell, klopi ühtlaseks ja jäta ootele.
Pese riis 3-5 korda läbi, kurna ja pane potti. - Vala peale 0,5 liitrit külma vett, maitsesta soolaga.
- Lase riisil kõrgel kuumusel keema tõusta, keera kuumus kohe kõige madalamale astmele ja kata pott kaanega. Lase riisil nii kaant tõstmata haududa 15-20 minutit.
- Täpseid nippe koheva riisi saamiseks vaata saatest!
- Kuni riis haudub, lõika kohafileed ühesuurusteks portsjontükkideks, maitsesta mõlemalt poolt paprikapulbri, soola ja valge pipraga.
- Keeruta kalatükid üleni riivsaias ja prae keskmisel kuumusel võis mõlemalt poolt kuldpruuniks.
- Keeda türgi oad kergelt soolaga maitsestatud vees poolkrõmpsuks, kurna ja sega läbi võiga.
- Serveerides tõsta Mannerheimi kohale mädarõikavõid ja paku kõrvale kohevat riisi ja türgi ube.



