Maru kikerherneomlett karulaugupestoga
“Hammastel ei tohi igav hakata,” ütleb toidukunstnik Maru ja võlub kikerhernejahust pannile pitsilise omleti ja sellele külmikust päästetud nippest-näppest kokku kõiki meeli paitava täidise, milles on värve ja lõhnu ja maitseid ja tekstuure nii külluslikult, et silmapilkselt sünnib põues otsus – ei ühtegi igavat omletti enam, eluseeski! Täidise jaoks Marul kindlat retsepti pole. Vaata oma külmikusse. Kui seal vajavad päästmist näiteks mõned šampinjonid, poolik paprika, veidi krimpsus tomat, topsi jäänud kolm supilusikatäit kodujuustu, veidi majoneesi, üks keedetud kartul, salatilehti jne, siis see kõik on potentsiaalne omletitäidis. Lähene külmkapijääkidele loovalt, sega neid kokku julgelt, samas maitsekalt. Haki ja prae vajadusel, maitsesta kartmatult ürtide ja vürtsidega ja täida omlett. See saab iga kord erinev! Nagu Maru ütleb: “Parim lõppude lõpetamise roog!“
Koostisosad
| 100 g | kikerhernejahu |
| 3 dl | vett |
| 0,2 tl | kurkumit |
| peotäis | spinatit ja karulauku |
| meresoola, musta pipart | |
| praadimiseks | õli |
| peotäis | Just Nature seemnesegu |
| serveerimiseks |
Klassikaline kodujuust 2%, 330 g
|
Karulaugupesto: |
|
| peotäis | karulauku |
| väike peotäis | naati |
| peoga | kõrvitsaseemneid |
| viinamarjaseemneõli | |
| maitsepärmi | |
| sidrunimahla | |
| soola |
Valmistamine
- Pane kõik ained peale õli ja seemnete blenderisse või saumikseri nõusse ja surista ühtlaseks tainaks. Tainas on vedelavõitu. Jäta ta pooleks tunniks kuni üleöö külmikusse paisuma.
- Küpseta tulisel pannil sortsus õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Omletti pöörama asu alles siis, kui too on end panni küljest lahti lasknud ning pind pitsiline.
- Korda ülejäänud tainaga.
- Kui omlett on taldrikul, tõsta poolele omletile täidis, nõrista peale karulaugupestot ja keera teine pool peale. Saputa üle seemneseguga.
Karulaugupesto:
- Pane karulauk, naat ja seemned väiksesse purustajasse või sauseguri nõusse.
- Vala peale lahke sorts viinamarjaseemneõli ja surista peeneks. Kui pesto tundub liiga paks, lisa sortsu kaupa õli ja surista läbi.
- Maitsesta maitsepärmi, soola ja sidrunimahlaga täiuslikuks.



