Peediorsotto
3-4

Koostisosad
2 dl | odrakruupi |
0,5 | sibulat |
1 dl | veini |
ca 7 dl | vett |
200 g | keedetud peeti, riivituna |
150 g |
![]() Toorjuust murulauguga, 150 g
|
soola, pipart |
Valmistamine
- Loputa kruubid korralikult voolava vee all puhtaks.
- Haki sibul peeneks ning küpseta pannil korraks läbi, lisa segades juurde kruubid.
- Seejärel vala juurde vein ning hakka jaohaaval juurde lisama vett.
- Vett lisa alguses niipalju, et kruubid oleks kaetud, kui see aurustub, lisa järgmine sorts vett.
- Korda tegevust seni, kuni kruubid on juba meeldivalt pehmed.
- Vahetult enne viimase veekoguse lisamist sega juurde riivitud peet ning maitsesta soola-pipraga.
- Kõige lõpuks sega sisse toorjuust, viimane peab ilusti rooga ära sulama. Vajadusel maitsesta lõplikult.