Soolane pasha
Tavaliselt tuntakse pashat magustoiduna, kuid seda võib tegelikult valmistada ka soolasena ja nii sobib see asendama ka üht põhitoidukorda.
Koostisosad
| 400 g |
Skyr maitsestamata, 400 g
|
| 300 g |
Klassikaline kodujuust 2%, 330 g
|
| 150 g | toasooja
Koorevõi 82 %, 150 g
|
| 2 | munakollast |
| maitsestamiseks | soola, pipart, tilli |
Valmistamine
- Hõõru toasoe või ja munakollased õhuliseks.
- Lisa skyr ja kodujuust, maitsesta.
- Pane potti ja kuumuta keemiseni.
- Aseta sõela sisse pasha tegemiseks sobilik marli ja kalla kuum segu selle peale nõrguma.
- Tõsta ööseks jahedasse.
- Järgmisel päeval eemalda marli ja kummuta pasha serveerimisalusele. Serveeri näiteks keedumunaga.



